A főszerkesztő ajánlásával

A havi ajánlások elejére kívánkozik az európai jogalkotói vitákról szóló beszámolóink és maguknak a öntéseknek az ismertetése. Nem volt soha ilyen izgalmas korszakunk: utak és tévutak, sőt tévutak és tévutak kereszteződésében élünk. Döntenünk kellene a jövőnkről, miközben egyre nagyobb a bizonytalanság. Európa érthető módon félti azt az ipari kultúrát, melyet a belső égésű motoros autók testesítenek meg. Véglegesen elfogadták az Euro 7 előírást, mely engedi a belsőégédűeket rhy korábbi emissziós szinten tovább élni, felülvizsgálati dátumról van szó, miközben a 2035-ös dátumhoz ragaszkodnak, igaz adtak erre is felülvizsgálati dátumot. Az iparral azonban nem lehet ilyet csinálni, óriás hajója nem tud gyorsan irányt váltani. A szintetikus motorhajtóanyagot hasznongépjárművekhez nem fogadják el, de a végleges döntésre adtak felülvizsgálati időpontot. Azt sem tudjuk, hogy a kínai villanyautódömping ellen milyen módon kell védekezni, vagy erre mi legyen a válaszunk. Miután ajánlót írok, természetesen felhívom szíves figyelmüket, hogy mindezekről az áprilisi lapszám ír, illetve elmélkedik.

Sok cikkünk technológiát ismertet, műszaki megoldásokat mutat be. Itt az idő, mert lassan 10 évesek a villanyautók fogaskerekes fordulatszám reduktor szekrényei, csapágyai, tengelyek, tömítések – cseréjük lehet időszerű. Schaeffler gyártmány és szerelési technológia.

A teherautók szélvédőcseréjének technológiája azoknak adhat információt, akik ebbe a szakterületbe is bele akarják dolgozni magukat. 

A fényvetők, az útmegvilágítók és azok szolgáltatásai töretlen fejlődést mutatnak. A HELLA új fejlesztése bizonyára trendmeghatározó.

Céginterjúnk a Pixelfix Kft-t mutatja be: amit a gyártó javíthatatlannak mond és horribilis pénzt kér érte, azokat javítják kiváló eredménnyel, garanciával – ez javából a fenntarthatóság iskolapéldája, ahol az ügyfél jár jól. 

Ide kapcsolódik a gyári visszahívásokról szóló körkép – őrült verseny folyik, növekvő minőségi problémákkal.

A mindig szükséges alkatrészek kínálatában az egyre bővülő Gates kínálatát részletezzük.

A csapágytechnikában is új követelményeket állítanak a villanyautók, FAG és SKF termékekkel mutatjuk be ezeket.

Váljék hasznára!