Gumi-fém alkatrészek a Gates katalógusában.

A gumi-fém (RTM) alkatrészek új választéka a Gates márkát még jobban kiterjeszti az utángyártottalkatrész-piac komfortzónájába. Az RTM alkatrészek azáltal, hogy csökkentik a zajt és a rázkódást, miközben csillapító erőként hatnak a rezgések szabályozására, létfontosságú szerepet játszanak a közlekedésbiztonság javításában és a menetkomfort fokozásában. A Gates RTM-kínálata nagyon széles. Olyan alkatrészeket tartalmaz, mint a motortartók, lengéscsillapító perselyek, motortartó bakok, stabilizátorrúd-perselyek, emelőtartók, stabilizátorszilentek, hajtótengelytartók, rugóstagtartók és csapágyak, lengőkarszilentek és felfüggesztési ütközők. 

Fontos, hogy ezek közül számos alkatrész továbbra is alapvető részét képezi majd a hibrid és elektromos járművek tervezésének. Ez biztosítja a termékek hosszú élettartamát. A Gates RTM alkatrészkínálatában a különböző fedélzeti rendszerekbe szerelt alkatrészek öt alcsoportot alkotnak. Ezek a következők: 

– Tengelyek és kerékfelfüggesztési alkatrészek 
– Motorok és sebességváltók alkatrészei 
– Felfüggesztési alkatrészek 
– Kormányzási alkatrészek 
– Kipufogó-alkatrészek 

A Gates úgy véli, hogy az RTM alkatrészválaszték tökéletes kiegészítője a PowerGrip szíjaknak, feszítőknek és a vezérműszíjhajtásokhoz való készleteknek. A Micro-V szíjak és a kiegészítő meghajtókhoz való készletek választékához különös vonzalom fűződik. Ez azért van, mert ez a termékcsalád már tartalmaz torziós rezgéscsillapítókat, szabadon futó generátortárcsákat és szabadon futó generátor-tehermentesítőket. Ezek az elemek a rezgéscsillapítás fontos alkatrészei.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.