Pixelfix, a precíziós autóelektronikai javítások magyar piacvezetője

A Pixelfix Kft. autóelektronika-javításra, -fejlesztésre és -gyártásra szakosodott vállalkozás. Fő tevékenységi körük LCD-kijelzők pixelhibáinak javítása, motorvezérlő elektronikák, valamint ABS-vezérlők javítása. Hazai viszonylatban piacvezetőnek számítanak ezen a területen, és nemzetközi szinten is egyre nagyobb ismertségre tesznek szert. 

A mikroáramkörök mérésének kihívásai számos speciális szakértelem és mérőeszközök igénybevételét követelik meg, amelyek mind ismeretekben, mind műszerezettségben meghaladják az autóvillamosság közismert eszközrendszerét. A mikroáramkörökben folyó nagyon kis áramok és feszültségek pontos méréséhez speciális eszközökre – mint például precíziós multiméterekre vagy félvezető paraméteranalizátorokra – van szükség. Ezek az eszközök képesek a hagyományos multimétereknél sokkal kisebb elektromos értékek észlelésére és mérésére. A mikroáramkörökön található rendkívül kis méretű komponensek, mint a chipek és tranzisztorok, kihívást jelentenek a mérőeszközök mérőszondáinak pontos pozicionálásában is. A véletlen rövidzárlatok elkerülése és a komponensek károsodásának minimalizálása érdekében mikroszondákat és speciális rögzítőeszközöket használnak. Az integrált áramkörök (IC-k) bonyolultsága tovább bővíti ezt a kihívást, mivel egyetlen chip több ezer vagy millió tranzisztort is tartalmazhat, amelyek egyedi mérését speciális tesztelési technikák és berendezések segítségével végzik, lehetővé téve az IC-kkel való kommunikációt és a tesztelési scriptek futtatását.



És végül a mikroáramkörök és elektronikai komponensek elektrosztatikus kisüléssel (ESD) szembeni érzékenysége miatt a mérőeszközöknek rendelkezniük kell ESD-védelmi megoldásokkal is, hogy csökkentsék a károsodás kockázatát mérés közben. Az ESD-védelem biztosítása, a bonyolult jelalakok pontos mérése, valamint a rendkívül kis méretű komponensek kezelésének szükségessége együttesen teszi a mikroáramkörök mérését különlegesen összetett feladattá, ami speciális eszközöket és magas szintű szakértelmet igényel az elektromos és elektronikai szakemberek részéről. 
Tehát a Pixelfix Kft. ezen a területen szolgálja ki szerviz és magánügyfeleit, eredményei a minőségi stábon, a saját fejlesztésű, egyedi mérőműszereken, illetve a cégalapító tulajdonos ügyvezető Forstner Balázs sosem nyugvó, örök aktív innovativitásán nyugszik.

A Pixelfix nemcsak a fent említett autóelektronikai javításokra specializálódott, hanem széles körű szolgáltatásokat nyújt az autóelektronika több területén is. A cég magas szintű szakértelemmel rendelkezik az autó--mikroelektronikai hibák azonosításában és orvoslásában, legyen szó akár összetett hibakeresésről vagy specifikus javítási munkákról. A Pixelfix arra törekszik, hogy minőségi és megbízható szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek, legyen szó akár magánszemélyekről vagy autószervizekről. 

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.