Megjelent a decemberi lapszám

„Mi köze van a Beatlesnek az ADAS-hoz?” - korosztálya válogatja, kinek mi ismerős a cikk címében. Autószerelői körökben is félő, hogy a Beatles az ismerősebb… Ez a zene nekem is meghatározó gimnáziumi éveim alatt. Pedig az „ADAS” történet sem túl fiatal. A minap egy nyugat-európai szaklap már így fogalmazott: már minden ötödik szélvédőcserének kamerakalibrációval kell együtt járnia. A cikk befejezésként a bírósági eljárás réme is felmerül.
Ehhez kapcsolódik a motorkerékpárok ARAS rendszere, írunk róla, ez igazán új.

A Budapesti Műszaki Egyetem Gépjárműtechnológia tanszékén, éppen óraközi szünetben voltam, amikor behívott az egyik laborba dr. Takács János egyetemi tanár, korábbi tanszékvezető úr, hogy mutasson valami újdonságot, igazi technológiai berendezéscsodát. Amint a 3D nyomtatót megláttam, már „képben” voltam, hiszen mostani folyóiratunk egyik cikke ezt mutatja be…

A sokak által elsőként elolvasott „Editorial” frissessége most olyannyira mai, hogy az életünket, jövőnket meghatározó témáról szóló konferencia – ez a téma – a lap megjelenésekor még tart.

Oldtimer a fő téma. Ez ma reálisan, sokaknak komoly üzleti lehetőséget ad. Kiragadom az Oldtimer, kontra replica vagy kit-car cikket. Ehhez nem tudok mit hozzátenni, a cím eleve izgalmas témát ígér.

Igen sok „visszahívás” info gyűlt össze, javítónak, ügyfelük tájékoztatásában nagyon fontos lehet.
Mindig a szakmai csemegék közé tartoznak a PICO diagnosztikai esetek. Most egy turbó-rejtélyre derül fény.

Nem szoktunk előzetes cikktervekről szólni, de most kivételt teszek: a közlekedésbiztonságot nagyban fokozó „átlátható” A oszlop műszaki innovációja, pestiesen szólva, nem semmi…

Köszönöm, hogy 2018-ban is figyelemmel, a számunkra szükséges kritikával és elismeréssel követték munkánkat. Remélem, hogy az évfolyam bekötve a többi mellé kerül a polcon.
Legyen olvasónk 2019-ben is!
 

Dr. Nagyszokolyai Iván, főszerkesztő
Őri Péter, felelős szerkesztő

 

 BELEOLVASOK