MS015 COM teszter a legkisebb óriás

Az MS015 COM teszter az okosgenerátorok összes típusú feszültségszabályozóinak kézi diagnosztikai műszere, melyet autóba épített 12 V tápfeszültségű generátorok szabályzóinak diagnosztizálására terveztek, de alkalmas próbapadra szerelt generátor vizsgálatára is.

Cikksorozatunkban az MSG Equipment műszergyártó feszültségszabályzó tesztereit mutatjuk be. Amióta az autók áramellátását váltakozóáramú generátorokkal látjuk el, az első, nagysorozatú gyártásban készülő generátoros autók az USA-ban 1960-ban jelentek meg, a diszkrét félvezetős, majd az integrál áramkörös, ma már az alkalmazásspecifikus integrált áramkörökkel (ASIC) szerelt feszültségszabályozók az autóvillamosság részévé váltak. Ellenőrzésük, diagnosztikájuk egyre újabb tesztergenerációkat igényeltek. Talán az MSG műszereit azért nem követik elvben újabbak, mert ezek szoftverfrissítéssel tudják követni a technikai fejlesztéseket. Egy változattal azonban még adósok maradtunk, ezek hibridek motorgenerátorai és azoknak a szabályzói. Hamarosan ezt is pótoljuk.

Elsőként bemutatott műszer az asztali „mindentudó” volt, az MS012, ezt követte a kézi MS013, mely egyaránt generátorra/generátorba épített és önálló feszültségszabályzók vizsgálatára fejlesztették ki. A most bemutatásra kerülő harmadik készülék szinte zsebműszer, tudása azonban kiváló, „viszi” valamennyi új szabályzót. Ez a műszer a legkisebb óriás, az MS015 COM. Nézzük, mit tud!

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.