MS013 COM kézi teszter

Az Intent Hungária Kft. 1996-ban, a cég alakulásakor, autóvillamossági alkatrészek értékesítésére szakosodott. 2004-től majd’ 10 éven át kínálatukban meghatározó volt a nagy elismerést kivívott saját fejlesztésű és gyártású autóvillamossági műszer család, az EAE-teszterek. A későbbiekben az intenzív fejlesztőmunkát a dízel vizsgálati termékekre koncentrálták, így az autóvillamossági diagnosztikában színre lépő digitális és üzenet kommunikációjú rendszereknél elismert műszergyártó partnert kerestek és az MSG Equipment cégben találták meg. A korszerű áramellátó/feszültségszabályzó rendszerek vizsgálatát elvégezni képes diagnosztikai műszereket mutatja be a cikksorozat.

Az MS013 COM teszter a generátor feszültségszabályozóinak kézi diagnosztikai műszere, mely tartalmazza az összes létező feszültségszabályozó integrált fizikai interfészeit és programprotokolljait. A műszer szimulálja a tesztelt feszültségszabályozó vezérlőjeleit. A feszültségszabályozó vizsgálható közvetlenül az autóban, a generátor szerelvényével együtt, próbapadon összeszerelt generátorral és önálló egységként is. Rendelkezik PWM jelgenerátorral és oszcilloszkóp funkcióval is.

A COM (LIN / BSS) terminállal rendelkező modern feszültségszabályozókat (generátorokat) ilyen diagnosztikai teszter nélkül nem lehet megfelelően diagnosztizálni. Az alábbi diagram, amelyet a Bosch cég tett közzé ➊ ábra szemlélteti, hogy az ilyen típusú feszültségszabályozók kiszorítják a többit és mára olcsó autókban is megjelenik. Az új protokollok megjelenésekor a szoftvert USB-porton keresztül kell frissíteni.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.