Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2019. szeptember | Olvasson bele!

Irány a víz!

Egy nyári szám összeállítását amikor tervezzük, látni véljük, hogy nyaralásnál, pihenésnél egy autós szakember magával viszi a lapot és ráérősen olvassa. Legyen ezért benne sokféle anyag és nagyobbak, hogy legyen mibe belemerülni.

Sokan az editoriallal kezdik. Mindig az a célunk, hogy abban tényszerű ismereteket is adjunk a filozofálgatás mellett. Most is erre törekedtünk. Ugyan nem aggódunk igazán az olajsejkekért, de amit csinálnak, az világgazdaság…

Meghatározó lehet, ha a nagyon nagyok, esetünkben a VW és a Ford, összefognak. Ezért adunk részletesebb ismertetést szövetségükről. Vajon mi fog ebből kijönni?

Az „L” járműkategória, a motorkerékpárok és vérrokonai, egyre gyakoribb téma nálunk is, korábban a műszaki vizsgája volt terítéken (ugye olvasták?), a családfát tekintjük át.

hűtőfolyadék feltöltés, légtelenítésének eljutottunk, nem mintha az előző rész nem szolgált volna meglepetésekkel, a „poénok” azonban most olvashatók. Ilyet sem tanultunk az iskolában…

Irány a víz! – vízi alkalmatosságaink szállítása: mi a biztonság, mit mondanak az előírások és a KRESZ.

E szám egyik „mélysége”: hibakódok a szoftverfejlesztő nézőpontjából.

Súlyponti témánk az LNG. Korszaknyitány ez! A haszongépjárművek már itthon is tankolhatják, de jó, ha tudják a CNG-és személyautósok, kisteheresek és az autógázosok általában, hogy mi az a LCNG és miért jobb. A nagydízelek vegyesüzeme például a Volvonál (és máshol is a világon) igen fantasztikus motortechnika, erről is olvashat a cikkben.

hirdetés

Az OSRAM olyan fényszórót mutat be, melyről eddig úgy gondoltuk, közúti közlekedésben tilos a használata. És mégsem…

Mercedes 9 fokozatú automatikus nyomatékváltó javítása, sok érdekes dologra mutat rá.

Szó esett még egy e-learning képzésrőlcélszerszámokrólszervizhálózatrólveterán autóról.
Mire ezekkel alaposan belemélyülve végez, elszállt a nyaralás…

Dr. Nagyszokolyai Iván
főszerkesztő


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés