Az automobilizmus otthona

Frankfurt am Main keleti külvárosában a XIX. évszázad végén, a XX. század elején ipartelepek épültek, köztük a mai Klassikstadtnak helyet adó hajdani mezőgazdasági gépgyár is. Az épületek egyik világháborúban sem sérültek meg, így a hajdani gyárat folyamatosan, különböző célokra hasznosították.

Az épületkomplexum renoválása 2008 és 2010 között ért véget, a Klassikstadt ekkor lakta be a gyár hatalmas területét, épületeit, mintegy 16 ezer négyzetmétert. Ennél ideálisabb helyet nem is választhattak volna. Az épületrekonstrukció AIT Award díjat is nyert 2012-ben.

MI A KLASSIKSTADT?

Az automobilizmus rajongóinak, de a csupán csak érdeklődőknek is, ez a csodák palotája. Röviden a tényleges funkcióit összefoglalóan megnevezni nem is lehet. Elsősorban a veterán automobilok háza, otthona, világa.

Nosztalgiaközpont. Zarándokhely. Önmagukról azt mondják: „Automobile Kultur erleben”. Van itt restaurátorműhely és veteránautó-szerviz, magántulajdonban lévő értékes autók tárolóhelye üvegfalak mögött, veteránautó-kereskedés (itt nem szabad fényképezni), és veterán autó időszakos kiállítások. Rendezvények, találkozók, börze. Márkakereskedések és márkaszervizek. Egy hangulatos étteremben (Werkskantine), baristaszentélyben meg is pihenhetünk. Hasonló, mint a düsseldorfi és berlini Classic Remise (volt Meilenwerk, ha valaki így ismerné).

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.