AI asszisztencia a mindennapokban – Pitcraft AI Solutions

Mióta megjelentek a cégek életében az ERP-rendszerek, melyek integrálják és automatizálják a vállalat különböző folyamatait, például a pénzügyeket, az ellátási láncot, a gyártást, a szolgáltatásokat és az emberi erőforrásokat, már nem új a szoftverek jelenléte a szervizek mindennapi életében – főként, ahol egyszerre több tucat szoftverrel dolgoznak a szervizek munkatársai. A PitCraft azonban ennél tovább megy, az AI (mesterséges intelligencia) előrejelző és elemző képességeivel kiegészíti az alapvető ERP funkciókat.

PitCraft egy innovatív AI-alapú platform, amely az autóipari kiskereskedelmi szolgáltatások optimalizálására törekszik. A rendszer mesterséges intelligencia segítségével előrejelzi a járművek karbantartási szükségleteit, csökkentve a meghibásodások esélyét és növelve az ügyfélelégedettséget. A PitCraft technológiai megoldásai mind az autószervizek, mind az autóhasználók életében jelentős előnyöket kínálnak. A szervizek pontosan tudják, mikor és milyen karbantartás szükséges, a prediktív karbantartás növeli a szervizek hatékonyságát és csökkenti a járművek állási idejét. Emellett a szervizek hatékonyabban kezelhetik raktárkészletüket, biztosítva, hogy mindig rendelkezésre álljanak a szükséges alkatrészek, csökkentve a felesleges készleteket és a raktározási költségeket, ami javítja a szervizek pénzügyi teljesítményét és ügyfélkiszolgálását. A pontos karbantartás redukálja a nagyobb javítási költségeket és növeli a jármű élettartamát, így az autótulajdonosok hosszú távon pénzt takaríthatnak meg, mivel kevesebbet kell költeniük váratlan javításokra és alkatrészcserékre.

A PitCraft rendszerének működése a gyakorlatban a következőképpen néz ki: Az érzékelők és az OBD-II rendszer információi alapján egy központi adatgyűjtő modul gyűjti a jármű állapotával és teljesítményével kapcsolatos adatokat. Az adatfeldolgozó szoftver ezeket az adatokat mesterséges intelligencia és gépi tanulás segítségével elemzi, azonosítva a potenciális problémákat és karbantartási szükségleteket. A szoftver előrejelzéseket készít a várható meghibásodásokról és karbantartási ajánlásokat generál a szervizek számára. A szervizek az ajánlások alapján ütemezik a javításokat és karbantartásokat, egyben optimalizálva raktárkészleteiket is, hogy mindig rendelkezésre álljanak a szükséges alkatrészek.

A rendszer ügyfélkapcsolati modulja értesítéseket küld az autótulajdonosoknak a szükséges karbantartásokról emlékeztetve őket a szerviz időpontjára. A szervizek elvégzik a szükséges karbantartási munkákat az előrejelzések és ajánlások alapján, csökkentve a meghibásodások és javítási idők valószínűségét. A rendszer a szervizt követően is folyamatosan gyűjti és elemzi az új adatokat, hogy pontosabb előrejelzéseket készítsen és javítsa a karbantartási folyamatokat.

Mi mindent tud a rendszer?

Adatgyűjtés és Elemzés: A járműhasználati adatok begyűjtése és elemzése.

Prognosztika: AI segítségével előre jelzi a karbantartási szükségleteket.

Személyre szabott ajánlások: Javítási ajánlások az egyedi felhasználói profilok alapján.

Készletkezelés: Pontos jármű- és alkatrész-igény előrejelzése, optimalizálva a raktárkészletet és beszerzési folyamatokat.


(illusztráció, a Szerk.)


Mindennapi hatások

A PitCraft előrejelzései alapján az autószervizek pontosan tudják, mikor és milyen karbantartás szükséges, elkerülve a váratlan meghibásodásokat és javítási költségeket. A szervizek jobban kezelhetik raktárkészletüket, biztosítva, hogy mindig rendelkezésre álljanak a szükséges alkatrészek, csökkentve a felesleges készleteket. Az autótulajdonosok számára kevesebb váratlan meghibásodás és rövidebb javítási idő jelentkezik, mivel a szükséges karbantartásokat időben elvégzik, ami jobb ügyféltapasztalatot eredményez. A pontos karbantartás csökkenti a nagyobb javítási költségeket és növeli a jármű élettartamát, így takarékosabb megoldást nyújtva az autóhasználók számára. A PitCraft folyamatosan fejleszti technológiáját, hogy lépést tartson a gyorsan változó autóipari piaccal és növekvő ügyféligényekkel. Az AI-technológia lehetővé teszi, hogy a szervizek (és a kereskedők is) pontosan előrejelezzenek és reagáljanak a piaci trendekre, biztosítva versenyképességüket és hosszú távú üzleti sikerüket.

A PitCraft AI megoldásai a világhálón keresztül természetesen elérhetőek Magyarországról. Az elérhetőségek és a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges lépések a PitCraft hivatalos weboldalára történő látogatás (PitCraft.io), ahol további információk találhatóak a szolgáltatásról, ahol az érdeklődő demót kérhet a rendszer működésének bemutatására.

Forrás: Pitcraf
https://pitcraft.io/