Teljes értékű Bilstein B4 és B6 lengéscsillapítók

A futóművek világában egyre gyakrabban találkozunk az intelligens aktív felfüggesztéssel. „A helyzettől vagy a sofőr kívánságától függően a dinamikus és a kényelmes között ingadozik, néha többé-kevésbé köztes szinttel vagy eloszlatott csillapítóerővel. Ez tökéletes vezetési élményt és biztonságot nyújt” – magyarázza Dimitris Kouvaras, a BILSTEIN Academy képzési vezetője. Az érem másik oldala: Ha az aktív felfüggesztések lengéscsillapítói hibásak vagy elhasználódtak, a csere lényegesen drágább, mint a hagyományos csillapítóké. Ezért különösen a régebbi autók tulajdonosai keresnek megfizethető alternatívákat az eredeti alkatrészek helyett. Az alkatrészpiacról származó lengéscsillapítók lényegesen olcsóbbak, de ritkán támogatják az aktív vezérlést, így az aktív high-tech felfüggesztés passzívvá válik. Azok a szervizek, amelyek igazán tökéletes megoldást szeretnének kínálni ügyfeleiknek, a DampTronic® kiegészítővel ellátott BILSTEIN B4 és B6 utángyártott lengéscsillapítókat választhatják. Ezek az OE lengéscsillapítók összes jellemzőjével rendelkeznek, és a plug-andplay elvnek megfelelően, egyszerűen felszerelhetők. A légrugós járművekhez a BILSTEIN B4 légrugós moduljait is kínálja. Ellentétben sok utángyártott termékkel (felújított régi alkatrészek), továbbra is támogatják az aktív felfüggesztés szabályozását.

BILSTEIN B4 DAMPTRONIC® ÉS B6 DAMPTRONIC® ÖSSZEHASONLÍTÁSBAN

A BILSTEIN B4 gáznyomás-lengéscsillapító minőségben és funkcionalitásban 100%-ban megegyezik a gyári alkatrészekkel, de számottevően olcsóbban.

Ez ugyanúgy vonatkozik az aktívan vezérelhető DampTronic® változatokra, mint a passzív felfüggesztési rendszerekhez használt alaptermékre. Azok, akiknek különösen nehéz mindennapi körülményekkel kell megbirkózniuk járművükkel, vagy egyszerűen csak növelni szeretnék a teljesítményét, választhatják a BILSTEIN B6 DampTronic®-ot. Az aktív felfüggesztési rendszerekkel kombinálva továbbfejlesztett OE-csere.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.