Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. június | Olvasson bele!

Amikor a légrugóból kifogy a levegőHa a légrugózás nem tűnik teljesen feszesnek a javítás után, ennek meglehetősen banális okai lehetnek. A hibás pótalkatrészek meglehetősen ritkák. Az ördög azonban a részletekben rejlik, és gyakran előfordulhatnak hibák, ha nem tartják be a megadott meghúzási nyomatékokat. A BILSTEIN Akadémia elmagyarázza azokat a pontokat, amelyekre figyelni kell.

A légrugók vagy légrugós modulok cseréje se nem rakétatudomány, se nem rejtély. Mindazonáltal van egy kis ellenőrző lista a műhelyek számára, amelyeket követniük kell, hogy a pillanat hevében ne kövessenek el hibákat. A lista elején áll: soha ne engedjen le légrugós járművet a földre az emelőállvánnyal, ha a rendszer még nyomásmentes. Ennek elmulasztása a légrugók vagy a légrugós modulok helyrehozhatatlan károsodását okozhatja.

Azonban más területeken is vannak költséges következmények. A helytelenül kiválasztott meghúzási nyomatékok elegendőek a szivárgáshoz. „A sűrített levegő csatlakozásai és a maradék nyomásszelepek különösen bonyolultak” – magyarázza Rainer Popiol, a BILSTEIN Akadémia vezetője. A megfelelő meghúzási nyomatékokat azonban a többi csatlakozásnál is gondosan be kell tartani.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés