Ford Focus elektrohidraulikus kormányszerv-szivattyú cseréje

Általános utasítások a TRW JER113 elektrohidraulikus szervokormány-szivattyú cseréjéhez Ford Focus gépjárművön. (Az itt leírt folyamat a jármű típusától függően változhat.) A javítás megkezdése előtt ellenőrizzük, hogy a kormányrendszer minden alkatrésze, amelyet tervezetten nem fogunk kicserélni, kifogástalanul működik-e. Ebbe beletartozik a nyomtávrudakkal ellátott kormánygép, a vezérlőrudak, a vonórudak, valamint az összes csukló és az ellasztikus elemek.

Ezenkívül rendszeresen ellenőrizni kell a lengéscsillapítókat vizuálisan és a működését (TRW-ajánlás – 30 000 km-enként). Használjuk ki ezt az alkalmat, hogy tájékoztassuk ügyfelünket az autón esetleg már meglévő vagy a várhatóan felmerülő egyéb károkról.

KISZERELÉS

1. Kerékjárati betét
Távolítsa el a jobb első kerékjárati burkolatot és minden olyan panelt, amely megnehezítheti a kormányszivattyúhoz és annak kábeleihez való hozzáférést.

2. A nyomóvezeték eltávolítása
Először távolítsa el a hidraulikafolyadékot a szivattyú tartályából. Oldja ki a nyomóvezeték menetes csatlakozóját, és távolítsa el a szivattyúból.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.