Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. június | Olvasson bele!

Robbantsd le!Nem árt, ha egy írás címe ütős, felkelti az olvasó érdeklődését, és az sem hátrány, ha ez közvetlenül a téma lényegét ragadja meg. Ez ilyen, de csak később fog kiderülni, hogy miért. Ha ma egy cikkben a szén-dioxid szó megjelenik, az autós szakmabeliek legyintenek: tudjuk, merről fúj a szél. Ki úgy veszi, hogy a szakma megrontásának szitok szava, ki úgy, hogy blöff, ki úgy, hogy a nagy átállás kikényszerítője. Minden a klímaváltozás körül forog. A széndioxid azonban a tisztítástechnika egyik eljárásának alapanyaga is, a szárazjeges szennyeződés leválasztó szóró eljárás közege.

A tisztítás elmélete, a tisztítási eljárások, technológiák összessége egy rendkívül komplex ismeretanyag, illik rá az alkalmazott tudomány megnevezés. Szétágazó a feladat, hiszen a graffitieltávolítástól a veterán járművek és alkatrészeik kíméletes, de rendkívül alapos letisztításáig terjed.

A mi autós szakirányunk tisztítási problémái sokfélék a teljes jármű felső- és alsómosással kezdve, az alkatrésztisztításon át, a kényes részletek és burkolatok, kiemelten a kárpitok tisztításáig. És vannak különleges, kényes tisztítási feladataink is. A vizes, tisztítószeres motor- és motortérmosás problémái miatt kiment a divatból. De ott van minden más főegység, melyen karácsonyfadíszként lóg a sok elektromos egység, vezetékköteg.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés