A Valeo villamos turbótöltő-technológiát vásárol

A Valeo megvette a brit autóipari beszállító Controlled Power Technologies (CPT) „Variable Torque Enhancement System” (VTES – Állítható nyomatéknövelő rendszer) üzletágát. A VTES azonnali hatállyal megkezdte működését a Valeo Powertrain Systems Business Groupban (Hajtásláncrendszerek üzleti csoport).

A VTES-rendszer kombinál egy kapcsolt léptető motort egy optimalizált radiálsűrítővel és a szükséges elektronikával. Az elektromos feltöltő csekély tehetetlenségi nyomatékkal rendelkezik, mely következtében gyorsabban tud reagálni, mint a hagyományos kipufogógáz-hajtású turbótöltők. A kis fordulatszámon is nagy hatásfokának köszönhetően a rendszer támogatja a motorméret-csökkentést a Valeo szerint. Ezen kívül a VTES-technológia a Valeo energiavisszanyerő rendszerével kombinálva egy költségoptimalizált hibrid megoldást kínál, mely a NEFZ-ciklus szerinti fogyasztást akár 20%-kal is csökkenteni képes.

A feltöltő 12 V-os hálózathoz van kiépítve benzin- vagy dízelmotoros alkalmazáshoz önállóan vagy egy hagyományos töltővel kombinálva.