Kompakt hatótávnövelő a KSPG-től és a FEV-től

A KSPG az FEV Motorentechnikkel közösen kifejlesztett egy koncepciót kompakt hatótávnövelőre. Az aggregátor 30 kW-os teljesítménnyel bír, mely egy kéthengeres benzinmotort használ V-hengerelrendezéssel, függőleges helyzetű főtengellyel és két fogaskerék-hajtású generátorral. Egy bemutatódarabot a frankfurti IAA-n ki is állítottak.

Minden komponens a tüzelőanyag-tartálytól a hűtőig egy tartókeretre van szerelve. A függőleges főtengelynek köszönhetően kis építési magasságot lehetett elérni, így a modult a padló alá is be lehet építeni, például egy kisautó pótkeréktartójába. Ezzel a kialakítással a legkisebb módosításokkal a hagyományos járműfelépítésben is alkalmazható.

Összességében a hatótávnövelő a generátorokkal és az összes alkatrésszel 62 kg tömegű. Az ágyazásának köszönhetően optimális értéket értek el az NVH-komfort területén, így a szinte zajmentes utazást alig befolyásolja a motor beindulása.

A KSPG a 90 fokos V hengerelrendezésű kéthengeres motorja 799 cm3, névleges teljesítménye 30 kW 4500 min-1 fordulatnál. A generátorok állandómágnesű szinkrongépek, 4 sorba kapcsolt póluspárral, 2x15 kW névleges 
villamos teljesítménnyel. A modul 665 mm hosszú, 550 mm széles és 355 mm magas.