Az OMW bővíti a prémium kezőzsírok választékát

Az OMV egy hagyományosan konzervatív szegmensben jelenik meg jelentős újdonságokkal: ez év novemberében piacra dobja új profilú kenőzsírjait. OMV signum márkanév alatt újul meg a magas minőségű kenőzsírok kínálata, válaszként arra a valós piaci igényre, amely a gépek és berendezések számára optimális teljesítményt nyújtó, speciális minőségű kenőanyagok iránt mutatkozik.

Az OMV a kenőzsírok területén vezető szerepet tölt be: különböző kategóriákban 20 különböző terméket kínál. Annak érdekében, hogy egyértelműen megkülönböztethetők legyenek a standard és a prémium termékek, a gyártó két kategóriát hozott létre. A standard minőségű termékeket – amelyek ásványi olaj alapúak – az „OMV grease” termékcsalád fogja össze, míg a kifinomultabb, prémium minőségű termékek az „OMV signum” márkanév alá tartoznak.

Három vadonatúj termék az OMV signum kategóriában

Az OMV signum család három új termékkel bővül. Ezek: az OMV signum XT2 univerzális EP (extrém nyomásra tervezett) kenőzsírt a csapágyakhoz tervezték, rendkívüli hőstabilitással és vízállósággal bír; az OMV signum SX2-HS egy speciális szintetikus zsír a csapágyakban és a tengelyekben alkalmazott közepes és nagy fordulatszámú alkalmazásokhoz való, széles hőtartományban tartja meg tulajdonságait; az OMV signum SEP 2 nagy terhelhetőségű, rendkívüli tapadóképességű kenőzsír. Az OMV signum SEP 2 további előnyei a kiemelkedő vízállóság és a jó korrózióvédelem.

A munkahelyi biztonság érdekében, a vonatkozó EU-szabályozással összhangban – miszerint egy munkás ne emeljen 20 kg-nál nagyobb súlyt –, az OMV a 25 kg-os kiszereléseket 18 kg-osokra cseréli.

A kenőzsírok csomagolása szintén megújult. A gépzsírok iránti növekvő igényeknek megfelelően minden termékfelirat többnyelvű, így olvasható magyar, angol, német, cseh, szlovák, román, bolgár, horvát és szlovén nyelven.

Christian Eibl, az OMV kenőanyag divíziójának vezetője elmondta: „a prémium minőségű termékek és szolgáltatások az OMV kenőanyag-üzletágának lényegi elemei maradtak. Kiváló termékeket kínálunk az ipar számára, és a különböző típusokkal lehetővé tesszük, hogy fogyasztóink a számukra legjobb terméket választhassák.”

Valamennyi kenőzsír jó mechanikai, oxidációs és hőstabilitási tulajdonságokkal rendelkezik, vízálló, jó tapadóképességű, véd a por és a korrózió ellen.