Turbó és katalizátor kombinációja

A Continental AG autóipari alkatrész és rendszerbeszállító, mely saját kutatásai alapján fejlesztett egységeket kínál az autógyártók jövőbeni céljai teljesítéséhez, a Continental Emitec GmbH vállalatán keresztül az emissziótechnikában is számos új megoldással jelenik meg.

A turbófeltöltő és a katalizátor kombinációja lehetővé teszi egy új, innovatív, rendkívül kompakt katalizátorrendszer kialakítását Otto-motorok számára. Ebben fontos szerep jut az új helyre került waste gate szelepnek és a turbina gázkilépő szakasz átalakításának, melyekkel növelhető volt a turbófeltöltő hatékonysága.

A nagy motorterhelésnél a by-pass csatornán és a főágban a megosztott tömegáramok tervezetten csökkentik a katalizátorban a helyi csúcshőmérsékletet, melynek köszönhetően a lambda=1 keverékű üzem kiterjeszthetővé vált. A turbófeltöltő és a katalizátor keresztfunkcionális fejlesztése első alkalommal teszi lehetővé több követelmény együttes teljesítését, amely a turbófeltöltő, a katalizátorrendszer, az érzékelők és a motorvezérlő egységek együttes optimalizálását, így a jövőbeni kibocsátási határértékek megbízható betartását eredményezik.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.