Bosch How2Fix

A Bosch 2013-ban azért hozta létre a How2Fix alkalmazást, hogy az ESI[tronic] tulajdonosok, akik gyakran használják a web-alapú TTS/KDB (Trouble Ticket System / Knowledge Database) rendszert, vagyis a Bosch javítási tanácsokat tartalmazó tudástárát, még gyorsabban tudjanak válogatni a 13 nyelven elérhető, 60 ezernél is több eset közül.

A javítási esettanulmányokat és gyakori problémák megoldását tartalmazó adatbázis hozzáférési jogát ESI[tronic] „C” típusú előfizetéshez kötik. Az ügyfél megjelölhet minden egyes ESI[tronic] „C” megrendeléséhez maximum 3 személyt, akiknek hozzáférési jogosultságot hozhat létre az adatbázishoz. A hozzáféréseket egy meghatalmazott személy hozhatja létre (pl. a cégtulajdonos, irodai alkalmazott, kereskedelmi vagy műhelyvezető). Az adatbázis használatához egy, a szerződésben foglalt időintervallumra érvényes jelszót kell megadni, amit a szolgáltató fog közölni az erre meghatalmazott személlyel, miután a használati díjat (éves díj) kifizette és a jelszókérelmet elküldte. Minden egyes felhasználó külön jelszót kap.


➊                                                                                        ➋

Az ESI[tronic]-ban megszokott mezőkön (Probléma kategória, Robert Bosch kulcs, Modell, Rendszer) kívül egy szöveges keresődoboz is található a programban ➋, ami nagyban megkönnyíti az általunk észlelt probléma megoldását. Amikor egy probléma felmerül, legkevésbé a Robert Bosch kulcs fog eszünkbe jutni, általában először a modellt tudjuk beírni a programba ➌ és azt, hogy melyik főegységben található a probléma. Ha járatosak vagyunk az adott márkában, akkor a „Rendszer” mezőben érdemes megadni, hogy a hiba milyen típusú, gyártmányú egységben van. A találatok a ➍. ábrán látható módon jelennek meg. Bal oldalon a hibák, mellettük a hozzájuk tartozó lehetséges megoldások sorakoznak fel. A kereséskor próbáljuk meg annyira konkretizálni a hibát, amennyire csak tudjuk, mert az adatbázis óriási, ha kevés feltételt adunk meg, a felugró lehetséges problémák között könnyen elveszhet, amit keresünk. Az adott esettanulmány megnyitása után az ➎. ábrán látható képhez hasonló ablak fogad minket, a hiba részletes leírásával és a lehetséges megoldással.



Ha olyan problémával találjuk magunkat szemben, amit az adatbázis nem tartalmaz, akkor lehetőségünk van a TTS (Trouble Ticket System) használatára, vagyis a problémánkat eljuttathatjuk a Bosch-hoz, ahol azt feldolgozzák és amellett, hogy válaszolnak, a megoldott esetünket feltöltik a KDB-rendszerbe is, így az folyamatosan bővül, ráadásul nemcsak elméleti dolgokkal, hanem az életből merített gondolkodtató problémákkal is.


Ha valakinek megtetszett az alkalmazás és minden jogi háttere megvan a használatához, akkor a címképen található QR-kódok segítségével le is tudja tölteni azt Android- és iOS-rendszerekre.

Forrás: Bosch