Innováció a motorfelújításban

A XadoChemical Group egy teljesen új, szétszerelést nem igénylő motorfelújítási módszerrel jelentkezett a piacon, ami az úgynevezett fém-kerámia technológián alapul. A Xado-termékek világszerte ismertté váltak, jelenleg 120 országban vannak jelen, és immár elérhetőek Magyarországon is.

A Xado-termékek megoldást nyújtanak mindazon gépjárműhasználóknak, akik nem akarnak vagyonokat költeni a szervizekben annak érdekében, hogy a motor kopásából eredő teljesítménycsökkenést, füstölést, a megnövekedett olaj-, ill üzemanyag-fogyasztást helyreállítsák, valamint hatékony megoldást keresnek a motor élettartamának meghosszabbítására

Az új technológia alapja egy fém-kerámiát képező anyag, amely az olajban lévő fémkopadékot, illetve a motor súrlódási hőenergiáját felhasználva képes felújítani a motor felületét egy sokkal keményebb és simább felülettel. Az új technológia használata helyreállítja a kompressziót, ezáltal csökkenti a káros anyagok kibocsátását, csökkenti az üzemanyag- és olajfogyasztást, eltünteti a motor felületén megjelenő kopásnyomokat, ami így kopásállóbbá válik, ezáltal az élettartama is növekszik. A Xado-val kezelt alkatrészek elhasználódása jelentős mértékben lelassul. A Xado-hatás 100 000 kilométer erejéig megmarad az olajcserék ellenére is, vagyis hosszú élettartamú termékekről beszélünk.

A Xado-termékek jelentős előnye továbbá, hogy ott fejtik ki hatásukat, ahol nagyobb a súrlódás. Amikor létrejön az új felület, csökken a súrlódás és leáll a folyamat. Az új felület csak addig tud nőni, amíg ideális a vastagsága és így a súrlódás a legkisebb. A Xado rendkívül egyszerű elv alapján működik. Elsőként motorolaj segítségével eljuttatjuk a fém-kerámia képző anyagot a célzott alkatrészekhez. Ezután a súrlódási pontokon fellépő kialakult magas hőmérséklet (hővillanások) hatására feldúsul a felület széntartalma, és az olajban lebegő fémkopadékokat is felhasználva új fém-fémkarbid és végül kemény kopásálló fémkerámia réteg alakul ki. Az új felület önregeneráló képességgel rendelkezik, amely hatékonyan helyreállítja a 100 000 km futásteljesítményen belül történő felületi sérüléseket.

A Xado-termékek elképesztő eredményeket produkáltak a hadiipar terén is. Egy átlagos fegyver esetében megállapítható, hogy minél többször használjuk, annál nehezebb pontos találatot elérni vele, mivel a lövedék kilövésekor a fegyvercsövek elkopnak. A Xado fém-kerámia képző adalékkal bevont lövedékek kilövéskor bevonják a fegyvercső belsejét. A felújított fegyvercsőnek köszönhetően a fegyver találati pontossága helyreáll, és kopásállósága is lényegesen megnő.

 

A különböző Xado-termékek használatáról legtöbbször pozitív visszajelzések érkeztek, ami azt bizonyítja, hogy a vevői igényeket maradéktalanul kielégítő termékekről van szó. A legújabb technológia segítségével kopásálló felületet és tökéletes tömítést érhetünk el, mindössze fél tank benzin áráért.

A Xado-technológia, a revitalizálás a tribológiai tudományok szakmailag is elismert eljárása.