MOTUL olajok – A jelenben a jövő

A kenőanyag termék korszerűsítése napjainkban is állandóan napirenden van. Vajon miért kell hozzányúlni a kiválóan bevált kenőanyagokhoz, mikor azok ma már a legszélsőségesebb igénybevételekhez is kiválóan alkalmazkodnak, mikor azok feladatuk teljesítésében szinte már elérték a tökéletes szintet, és mintha nem is lenne már hová fejlődniük. A termékfejlesztést a kenéstechnikában is az új igények követelik.

A korszerűsítés szó szerint értendő, a kor követelményeinek és tovább, előrevetítve, előrelátóan kell a jövőt tervezni. Ma a fenntarthatóság, az erőforrás- és anyagtakarékosság, a környezetvédelem, benne a klímavédelem a parancsoló fő szempontok. Mindezek a kenőanyaggyártási technológiákat alapvetően érintik.

Új termékgenerációkra van szükség!

A MOTUL ezek létrehozásában úttörő szerepet vállal, hatalmas fejlesztési kapacitásokat bevetve, hiszen ezek a változások a gyártástechnológia alapjait is érintik. 

Mi a MOTUL-nál előretekintően és következetesen dolgozunk az új, korszerű megoldásokon, a holnap mobilitása érdekében. Ha kenőanyagaink megbízhatóságáról van szó, még a legkeményebb körülmények között sem kötünk kompromisszumot

Az új NGEN (New Generation) kenőanyag-sorozattal a MOTUL korunk valamennyi új termék-előállítási követelményét teljesíti, kiemelten az erőforrás- és anyagtakarékosságot, a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet.

Az új NGEN sorozattal úttörőként a MOTUL három új nagy teljesítményű motorolajat mutat be hibrid autókhoz és motorkerékpárokhoz. Ezek a motorolajok nagy arányban tartalmaznak meg-újuló erőforrásokból származó nyersanyagokat, és olyan teljesítményértékeket kínálnak, amelyek egyáltalán nem gyengébbek a piacon jelenleg kapható termékeknél. A kenőanyagfejlesztők, ha már hozzá kell nyúlniuk a termékhez, igyekeznek azt még jobbá tenni, így van ez az NGEN kenőanyagoknál is.

Az innovatív MOTUL ESTER Core® technológia kiváló minőségű új, valamint regenerált alapolajokkal kombinálva a legmagasabb teljesítményt és első osztályú védelmet tesz lehetővé. Az ESTER észteradalékot jelent, állati és/vagy növényi eredetű zsiradékokat. A kenéstechnika csúcsa. Az észteres alapolajok kenőanyagokban történő felhasználása javítja azok működését, teljesítve a legmagasabb kenőanyag-minőségi előírásokat.

Előnyei (különböző jellegű és mértékű felhasználástól függően) rendkívüliek: folytonosan stabil olajfilmréteg, kiváló korróziógátló tulajdonságok, csekély párolgási tulajdonság, kiváló tulajdonságok akár extrém hőmérsékleti környezetben is, biológiai lebonthatóság. Használják a nedves kuplung lehető legjobb működéséhez és a hőtűrő képesség javításához. 

Ezenkívül a nagy teljesítményű olaj gyorsabb reakciót eredményez az erős motorok számára, nagy hőmérséklet-állósággal és pontos tengelykapcsolással kombinálva.


NGEN 5 és az NGEN 7 a motorkerékpárokhoz

A 4T olajok lefedik a teljes powersportpalettát, azaz quadokhoz, ATV-khez vagy side-by-side járművekhez is alkalmas, valamint az NGEN 5/7 a világon elsőként teljesíti az API-SP és a JASO MA2 2023 szabványokat.

Az NGEN 5 adalékanyag és az ESTER összetétel tekintetében ugyanazt használja, mint a hagyományos MOTUL 5100 motorolaj, de 75%-ban regenerált alapolajra épül.

Az NGEN 7 adalékanyag és az ESTER összetétel tekintetében megegyezik a MOTUL 7100-zal, de 50%-ban regenerált alapolajat használ. Mindkét olajnál a műanyag flakonok 50%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek.


Hibrid termékforradalom

A MOTUL NGEN HYBRID egy igazi termékforradalom a hibrid autók motorjai számára. Miután 2016-ban a MOTUL bemutatta a MOTUL HYBRID-et, az első hibrid járművek követelményeire szabott motorolaját, a termék most valódi fenntarthatósági frissítést kap. A MOTUL NGEN HYBRID (API SP, ACEA GF-6A) az olajflakon szerint „organic base”, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz újra felhasznált alapanyagokat, hanem megújuló, részben növényi eredetű alapolajat használ.

A Hybrid termékcsalád olajainak összetétele kiemelkedő fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkezik. Az új termékcsalád termékei javítják a tüzelőanyag-fogyasztás gazdaságosságát (FE – Fuel Economy), semlegesítik az LSPI-hatásokat (korai rendellenes gyújtás), és kompatibilisek a bioüzemanyagokkal, amellett, hogy védik a kipufogórendszer szennyezéssemlegesítő berendezéseit. Az új NGEN Hybrid termékcsalád öt viszkozitású motor-olajból áll: SAE 0W-8, 0W-12, 0W-16, 0W-20 és 0W-30.

www.motul.hu