Shell Spirax – A prémium minőségű sebességváltó folyadék

A Shell Spirax szintetikus technológiájú prémium automata sebességváltó (ATF) folyadék, amely a jelentős üzemanyag megtakarítás mellett oxidációs stabilitást biztosít az olaj teljes élettartama alatt.

Az elmúlt évtizedekben a Shell az automata sebességváltókat kifejlesztő gyártói (OEM) partnerekkel karöltve fejlesztette ki az automataváltó folyadékokat (ATF). Több mint 8 berendezésgyártóval történő közös fejlesztés is bizonyítja a Shell technológiai erejét.

A szoros együttműködések révén az ATF technológiát folyamatosan a piaci igényekhez igazították. Például az 5-ről a 9 fokozatú automataváltóra történő műszaki fejlődés során a Shell technológia 12%-os üzemanyagmegtakarítást eredményezett a sebességváltónak köszönhetően. A Shell ATF technológia csak a Shell által jóváhagyott, kiváló minőségű alapolajokat használja az ATF készítményeihez. A Shell a Spirax S5 CVT X esetében földgázból készült alapolajat használ, hogy biztosítsa az állandó teljesítményt az olaj teljes élettartama alatt.

Mindemellett a Shell Spirax ATF X termékcsalád a versenytársakhoz képest jobb korrózió-és kopásgátló tulajdonsággal rendelkezik, valamint jobb oxidációs stabilitást nyújt, ami kiegyensúlyozott teljesítményt eredményez az olaj teljes élettartama során. Emellett 25%-kal jobb a súrlódási teljesítménye, amely a teljes sebességtartományban egyenletesebb vezetési körülményekhez vezet.

A Shell Spirax ATF folyadékok megfelelnek számos autó modell követelményeinek, például a Volkswagen csoport járműveinek, tökéletesek BMW, Ford, Citroen, Renault, Honda, Hyundai, KIA, Mazda, Mitsubishi, Toyota modellek számára. A Shell Spirax S5 ATF X és a Spirax S6 ATF X több, mint 7.900 autómodellhez használható, mellyel az automata hajtóművek tekintetében az európai járműportfólió 56%-át fedik le.

A Shell tizennegyedik éve az első

A Kline&Company, globális kutatási és tanácsadó vállalat legújabb jelentése alapján a Shell immáron 14. éve világszerte az első számú kenőanyag-szállító, ami bizonyítja rendíthetetlen elkötelezettségét ügyfelei iránt és a széles termékportfóliójának erősségét is.

Az autómodellhez legjobban passzoló hajtómű folyadékok kiválasztásához érdemes megnézni a termékek műszaki adatlapját, valamint tájékozódni a Shell LubeMatch online olajválasztójának segítségével.

További információk a Shell Spirax termékeiről ITT!