A Shell Helix Ultra bemutatta a szén-dioxid semleges motorolaj portfólióját

A Shell néhány hónappal ezelőtt jelentette be, hogy szén-dioxid semleges Shell Helix Ultra 0W motorolaj portfóliót kínál Magyarországon és Európa egyéb országaiban, ezáltal fenntarthatóbb motorolaj-választékot biztosít a szervizeknek és a személygépjármű tulajdonosoknak is. Mindezt úgy, hogy megtartja a magas teljesítményt és a motor védelmét, amely a Shell Helix Ultra-t világszerte híressé tette.

Parminder Kohli, Shell Vice President Lubricants Europe, Russia and Africa nyilatkozata: “Tudtuk, hogy ügyfeleink azért választják a Shell Helix Ultra 0W termékcsaládot, mert azt a motor maximális teljesítményére és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásra tervezték. Emellett tisztában voltunk azzal is, hogy világszerte 4-ből 3 gépjármű-tulajdonos aggódik a levegőszennyezésért, amit autóik kibocsátanak, és 43% -uk azt szeretné, ha a márkák megkönnyítenék számukra a fenntartható döntéseket[1].“

“A Shell fontos szerepet tölt be, mint a világ vezető kenőanyag gyártója. Elismerjük, hogy az autósok élvezni akarják a vezetést, de felelősségteljes módon, és mi azért vagyunk itt, hogy támogassuk a szervizeket, valamint azért, hogy a személyautó-gyártók (OEM) megfeleljenek az ügyfelek változó igényeinek. Ezért vezettük be a Shell Helix Ultra 0W karbonsemleges termékcsaládot, ezzel is támogatva ügyfeleink környezettudatos törekvéseit” – tette hozzá Parminder Kohli.

A Shell természet alapú szén-dioxid-kibocsátási portfóliója kompenzálja a termékek teljes életciklusának CO2-kibocsátását, az alapanyagtól, a csomagoláson át, a gyártást és értékesítést is beleértve, kiegészülve a felhasználással. Az így készült szintetikus Shell kenőanyagok teljes életciklusában (gyártástól a végső felhasználásig) ellensúlyozza a CO2 kibocsátást több tevékenységével, mint pl.: faültetési kampányok, megújuló energiaforrások kutatása és fejlesztése, karbonkvóta vásárlása. Minden egyes szén-dioxid kibocsátási egység (karbon kredit) segít elkerülni, vagy csökkenteni az üvegház hatású gázok termelődését, ami 1 tonna CO2 vel egyentértékű.

A Shell hazánkban bemutatott szén-dioxid semleges motorolaj portfóliója az alábbi termékeket foglalja magában: a Shell Helix Ultra 0W személygépjármű motorolajait, a Rimula R6 és Ultra tehergépjármű motorolajokat, az ipari kenőanyag családot, mint például a Shell Omala kiemelt termékei, Shell Naturelle, és jónéhány Shell Gadus termék a szélerőművi szektorban, valamint ide tartozik még a Tellus S4 VE hidraulikaolaj is. A fenntartható termékportfólió elemei Shell Pureplus technológiával földgázból előállított alapolajból készülnek.

A karbonsemleges termékekről bővebb információ az alábbi weboldalon található.

További részletek és egyéb információk az Orbico Kenőanyagok Facebook és Linkedin felületein érhetők el.

 
[1] Az ügyfelek és a végfelhasználók egyre inkább elvárják, hogy a márkák fenntartható termékeket és szolgáltatásokat kínáljanak, világszerte 74% -uk környezeti aggályokra hivatkozik. A végfelhasználók 43%-a olyan márkákat keres, amik fenntartható megoldást kínálnak. Project Maximus, Shell Insights + Kantar, Nov 2019