Bevonatkárosodás-mentes kocsiszekrény-javítás

A gépkocsik kocsiszekrényeinek külső lemezfelületeit károsodások érhetik parkoláskor, szállításkor vagy jégveréskor. Ez utóbbi nálunk is egyre gyakrabban fordul elő a szélsőséges időjárási viszonyok következtében. Ilyenkor általában a fényezett lemezfelületeken horpadások vagy esetleg púpok keletkezhetnek. Abban az esetben, ha a fényezett felület nem sérült meg, akkor ezek a hibák kijavíthatóak, és anélkül, hogy javítófényezésre lenne szükség. Írásunkban egy korszerű kocsiszekrény-felületjavító rendszerrel ismertetjük meg olvasóinkat.


1. ábra: a WPT kombinált rendszer, 50 karosszériajavító karral

Az amerikai WPT javítórendszert egy holland kereskedő cég forgalmazza, amelynek képviselete minden európai országban megtalálható. A javítórendszer legfontosabb elemei a kézzel gyártott karok, amelyekkel a kis mértékben deformálódott felületek helyreállíthatók. (1. ábra). A karokat rozsdamentes, krómmal jelentősen ötvözött acélból készítik, a kopásállóságukat hőkezeléssel biztosítják. A végek különböző kialakításúak, alkalmazkodnak az előforduló különböző deformációkhoz. A szerszámfogantyúkat különböző színű műanyag bevonatokkal látták el, így azokkal a munkavégzés célirányosabb és kellemesebb lehet. A WPT cég az általa forgalmazott karokra élettartamra szóló garanciát ad.

A javítórendszer gyakorlati alkalmazását a gyulafirátóti VESZP-JÉG Kft. szakműhelyében tekintettük meg, ahol rendelkezésre áll a komplett készlet a kiegészítő eszközökkel együtt (2. ábra). Nagyon fontos segédeszköz a reflexiós lámpa, amellyel a helyreállítandó horpadás folyamatát a szakember nyomon követheti.

A javítás a belső burkolóelemek leszerelésével kezdődik. Majd ezután a megfelelő kar kiválasztása következik, amellyel hozzá lehet férni — még a bordák alatt is — a behorpadt felülethez. Az első feszítő mozdulatok után a szakember felismeri a lemezanyag minőségét. Ismert mindannyiunk előtt, hogy ma már a korszerű kocsiszekrények lemezei mikroötvözött növelt szilárdságú lemezekből készülnek. Ezekben az anyagokban a szabályozott hűtés következtében karbidok és nitridek válnak ki, amelyek szakítószilárdsága közel duplája a hagyományos sajtolható lemeznek. Ezek a lemezek merevebbek, nehezebben „fogadnak szót” a szakembernek. Ilyen esetekben kell alkalmazni a kiegészítő technológiai anyagokat és eszközöket. Segítségünkre lehet a ragasztástechnika, a horpadt felületre ragasztani kell egy kihúzatóadaptert, majd kihúzatókészülékkel csökkenteni lehet a horpadás mélységét (3. ábra). Ezután következhetnek a karokkal történő ismételt feszítőműveletek a horpadás szélétől a centrum felé. Az itt leírt műveletsort a bonyolultabb, nagyobb mérvű horpadásoknál kell alkalmazni. A jégveréseknél ilyen hibákkal gyakran lehet találkozni. A kisebb hibákat vagy csak karokkal, vagy csak ragasztásos kihúzatással helyre lehet állítani.


2. ábra: munkavégzés a jégkárjavító „klinikában”

A WPT kocsiszekrény-javító rendszer előnyei elsősorban idő- és anyagráfordítás-megtakarítás területén jelentkezik, hiszen elmaradnak a lakatos- és a javítófényező munkák. A javítás után az eredeti bevonatrendszer épen marad, színárnyalati és rétegvastagsági problémák nem fordulnak elő. További előny a javítási költség mértéke, a WPT-rendszerrel történő javítás költsége fele vagy kisebb a hagyományos javításénak.