XXL fényező

A haszongépjárművek, autóbuszok, nyerges félpótkocsik igazi szépségét fényezésük adja meg. Felületeik egyben nagyszerű reklámfelületek is, melyet vétek nem kihasználni. A látvány szépsége az egyik dolog, a másik – a vagyon állagmegőrzése miatt – a felületkezelés, felületvédelem. E kettőben egy a közös, hogy mindkettő csak minőségi lehet. A minőséghez feltételek kellenek, anyag, technológia, jó szakember és nem utolsósorban speciális műhelykörülmények.

 

Ahol a követelményeknek mindenben megfelelőt kellemes meglepetésünkre találtunk, az a ZALA VOLÁN Zrt. Zalaegerszegi Műszaki Üzeme.

Nézzünk először a fényezőfülke befoga-dóméreteiről néhány adatot: hossza 22 m, szélessége 3,75 m, magassága pedig 4,3 m. A méretekből adódóan a fényezőkamra elsősorban haszongépjárművek, speciális járművek és felépítmények fényezésére szolgál, de csináltak már benne helikopterfényezést is, és ezt talán Magyarországon nem sok műhely mondhatja el magáról.

 

A szárítási hőmérsékletet 90 ºC-ig elektronikusan lehet szabályozni. A légszűrés háromszoros. A kamrában szükség szerint elektrosztatikus szórással is lehet dolgozni. A speciális alépítményeket az aknából is el lehet érni, így a felületkezelésnél minden elem igen jól és biztosan elérhető. Ez is a minőség záloga.

Az ügyfél kívánságának megfelelően több festékforgalmazó anyagával tudnak dolgozni, például az AKZO-NOBEL, az ICI-NEXA, a STANDOX, a LECHLER anyagaival.

Az egyedi design járműfényezés egyre gyakoribb igény, ezt természetesen vállalják.

Néhány referenciaként is szolgáló különleges munkát – túl a helikopteren – még hadd említsünk meg:

– svájci megrendelésre autóbusz fényezése színátmenettel, bázislakkal,

– új silótartály-félpótkocsik szériaszerű fényezése gyári megrendelésre,

– autóbuszok arculatfényezése.

Ma már nem is lehet kérdés, hogy a műhely MSZ EN ISO 9001:2009, MSZ EN ISO 14001:2005 minőség- és környezetirányítási rendszer szerint tanúsított.

Ha valakinek szüksége van a „méretekre”, minőségi munkára keresse a ZALA VOLÁN Zrt. Zalaegerszegi Műszaki Üzemét! (8900 Zalaegerszeg, Zrínyi M. út 99., tel.: 92/503-673.)