SATA – tiszta sűrített levegő a tökéletes eredményért

A sűrített levegő az egyik legfontosabb tényező a fényezésnél. A kompresszor által termelt levegő, bekerülve a levegőhálózatba szennyeződéseket, például kompreszszorolajat szállíthat magával, amelyek finom részecskék formájában a szórópisztolyhoz vagy akár a légzésre használt levegőbe is eljuthatnak. Míg ezek a szennyeződések számos más üzemben nem okoznak nagy problémát, a lakkozóüzemekben előreprogramozott hibaforrást, illetve egészségügyi veszélyt is jelentenek. Vízbázisú lakk használatakor már a legkisebb mennyiségű olajgőz is hibákhoz vezethet, ami időigényes és drága utómunkálatokat von maga után.

A problémamentes működés biztosítása érdekében, ajánlott a szűrőegységet közvetlenül a fényezőkabin elé vagy a fényezőkabinba felszerelni. Vízbázisú festékeknél mindenképp ajánlott a SATA filter 584 használata, mivel az aktívszén-szűrő a kritikus olajgőzöket is kiszűri, amelyek fényezőhibákat okozhatnak.

Minden szűrőegységet SATA filter timerrel szerelünk fel, ami emlékezteti a felhasználót a szűrőpatronok rendszeres cseréjére.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.