A jól alakítható federal-Mogul hővédő anyag nagyon hatékony hővédelmet nyújt és segít a CO2 csökkentésében is

A Federal-Mogul megoldást nyújt a nehéz hő- és súlycsökkentő kihívásokra, ugyanúgy, mint más motortéri kivitelezési nehézségekre a sokoldalú és könnyű hővédő anyaggal, az ún. Nimbus® GII-vel. A cég innovatív hővédő technológiája nagy hővédelmet és jó alakíthatóságot nyújt, hogy a felhasználók legkülönbözőbb formai igényeit is ki lehessen elégíteni. Nimbus® GII 80%-kal könnyebb, mint a hagyományos acél sandwich hővédők.

A Nimbus GII egy sajátos hővédő egyedi felépítéssel, amely 2 vékony alumíniumdarabot kapcsol össze, és ezáltal jó formázhatóságot és szilárd struktúrát biztosít. Egy szigetelő légrés a 2 réteg között növeli az alumínium magas hővédő képességét. Az eredmény 15–30%-os növekedés a hővédelem terén a hagyományos sandwich hővédőkkel szemben.

A formálhatóság lehetővé teszi, hogy nagy és komplex területeket fedjenek le egy darabbal, ahol korábban összetett hővédőkre volt szükség a formázhatóság korlátai miatt.

A Nimbus® GII hővédelme és súlycsökkentő funkciója mellett a szigetelő alumínium korrózióálló is, így nincs szükség a hagyományos hővédőknél jellemző felületkezelésre. Ez a technológia egy olyan hővédőt jelent, amely teljes mértékben újrahasznosítható és nincs szüksége a párosított betétanyagokra, amelyet a hagyományos hővédőknél használnak.