Az ElringKlinger AG többségi részesedést szerzett a Hug-csoportban

Az ElringKlinger-csoport tovább erősíti a kipufogógáz-utókezelő technológia területén az aktivitását a svájci Hug-csoport 66,7%-os részesedésének átvétele révén.

A Hug-csoport magja a fejlesztésből, a műszaki osztályból és a gyártásból áll, mely a kipufogógázok katalitikus utókezeléssel történő tisztításával, valamint stabil és mobil alkalmazások részecskeszűrőivel foglalkozik. A Hug részecskeszűrői ezentúl az ElringKlinger CleanCoat-bevonatanyagával kombinálva fogják csökkenteni a koromkibocsátást haszongépjárműveknél, off-road és stabil motor alkalmazásoknál.

Az ElringKlinger AG-val közösen a Hug Engineering AG erősíteni fogja a jövőben a kipufogógáz-utókezelés elsőbeépítésű ügyfeleit a tehereautó és építőipari felhasználás területén. Ehhez hozzájárulnak a szigorodó kipufogógáz-normák az ázsiai és a dél-amerikai piacokon is. Az ElringKlinger-csoportnak világszerte 33 telephelye van a jelentősebb piacokon, amely a Hug világpiaci szereplővé válását mozdítja előre.

A többségi rész átvételén kívül az Elring-Klinger átveszi még a Hug Filtersystems AG-t is és 6 nemzetközi forgalmazóvállalatot is. A konkrét összegről mindkét fél hallgat. A Hug-csoport a 2010/2011-es üzleti évet 60 millió svájci frank veszteséggel tervezte.