Peugeot E-EXPERT HYDROGEN

Egyre biztosabbá válik, hogy a hidrogén az energiaátmenet fontos (ha nem a legfontosabb) pillére. Rendkívül sok nemzetközi projektet jelentettek be erre a tüzelőanyagra alapozva, különösen Európában, és a beruházásoknak köszönhetően gyorsan fejlődik az ellátó infrastruktúra. Az Európai Tiszta Hidrogén Szövetség (Clean Hydrogen Partnership – European Partnership for Hydrogen Technologies) eddigi befektetését körülbelül 60 milliárd euróra becsülik. A hidrogéndisztribúciós hálózatot több kormányzati program is lendületbe hozta, a töltőhálózat folyamatosan növekszik Európában. A Peugeot azon dolgozik, hogy közvetlenül az energiaszolgáltatókkal együttműködve csomagajánlatokat tegyen elérhetővé ügyfelei számára e tiszta tüzelőanyag beszerzésére.

A piac egyik első hidrogénnel, mint energiaforrással üzemelő haszonjárműve a Peugeot e-Expert Hydrogen ugyanolyan tiszta működésű, de nagyobb hatótávolsággal és gyorsabb újratölthetőséggel rendelkezik, mint a tisztán elektromos e-Expert. Az új generációs tüzelőanyag-cella a „Next gen e-Van Hydrogen Efficiency” nevet viseli.

KÉT FEDÉLZETI ELEKTROMOS ENERGIAFORRÁS EGYESÍTÉSE

Az EMP2 (Efficient Modular Platform) padlólemezen alapuló furgon a Stellantis „közepes teljesítményű, plug-in, hidrogéntüzelőanyag-cellás” hajtásrendszerét használja, amely két fedélzeti elektromos energiaforrást egyesít: a hálózatról tölthető akkumulátort és a hidrogénnel működő tüzelőanyag-cellát. A Peugeot e-Expert Hydrogen a hidrogén- és elektromos hajtás, valamint a modern akkumulátortechnológia minden előnyével rendelkezik.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.