Az új Renault Master a 2025-ös év furgonja

A tradicionális, 69. hannoveri IAA Transportation kiállításon, 2024. szeptember 16-án, a „Csillagok Éjszakája” gálabanketten hirdették ki a „2025-ös év nemzetközi kisteherautója” cím nyertesét, a negyedik generációs Renault Mastert.

LCV (furgon) kategóriában a vetélkedés is már nagy történelmi hagyományú, idén már a 33. eredményhirdetés tanúi lehettünk. A fődíjra 9 jelölés érkezett, amelyek 15 könnyűhaszongépjármű-márkát képviselnek. A zsűri öt döntőst nevezett meg. A tavalyi évhez hasonlóan ismét dízel, akkumulátoros elektromos és hidrogénüzemű járművek egyaránt szerepeltek a hosszú listán.

A 25 európai ország szakértőiből álló zsűri egyhangú döntésével hozta ki győztesnek az új Renault Mastert. Most először választottak megosztva második helyezetteket, az új Ford E-Transit Custom és Stellantis ProOne Large Van sorozat tagjait. Az új Ford Transit Courier és a legújabb Mercedes-Benz eSprinter tette teljessé a jelöltek listáját. A Renault Master győzelme a vetélytársak ismeretében különösen nagyra értékelendő. 

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.