Konceptabroncs a Bridgestone-tól

A Bridgestone a 42. Tokiói Autószalonon mutatta be koncepcióabroncsát, melyet nem kell adott nyomású levegővel megtölteni. A légmentes abroncsok nem szennyezik annyira a környezetet, mint a hagyományos abroncsok, melyek ma vannak használatban. Eddig ezek a konceptabroncsok a szériagyártásra alkalmatlanok voltak. A Bridgestone kifejlesztett egy technológiát, mellyel a megvalósítás kivitelezhető.

Az abroncs belsejében lévő egyedülálló küllőstruktúrának köszönhetően, mely a jármű tömegét hordozza, feleslegessé válik a rendszeres abroncspumpálás, mely kisebb karbantartási igényhez is vezet. Ezzel egy időben az abroncs defekt okozta problémái is megszűnnek. A küllők az abroncs belsejében újrahasznosított termoplasztból készülnek. A gumival együtt, mely a futófelülethez van felhasználva, az abroncs 100%-ig újrahasznosítható. Ezzel az abroncs új mércét állít fel a környezetvédelem, a biztonság és a komfort terén.

A Bridgestone azt a technológiai fejlesztést szorgalmazza, hogy egy „Cradle to Cradle”-eljárást („bölcsőtől a bölcsőig”) érjen el, mellyel a forrásokat ciklikusan újra lehet hasznosítani.