Auto Bild teszt: Continental az „Év zöld gumiabroncsa” és „Ökobajnoka”

  • A Continental PremiumContact 7 abroncsa két díjat is nyert az Auto Bild elektromos autós gumiabroncs tesztjén  
  • A német autós szaklap szerkesztői szerint: „példamutató a Continental elkötelezettsége a tiszta környezet iránt”
  • Az eredmények megerősítik a Continental gumiabroncs szektorának termékstratégiáját, miszerint nem fejlesztenek külön elektromos járművekre autógumikat

Az Auto Bild „Tires under power” cím alatt számol be az elektromos autók nyári gumiabroncsainak tesztjéről (24. szám, 24.04.18.). A nyolc tesztelt gumi közül a Continental PremiumContact 7 nyerte el az „Év zöld abroncsa” és az „Ökobajnok” díjat. A német autós szaklap ezzel egyszerre ismerte el a nyári gumiabroncs „példamutató” vezetéstechnikai tulajdonságait és a „tiszta környezet iránti elkötelezettséget az összes biztonsági előírás betartásával”. Emellett a lap szerkesztői szerint a PremiumContact 7 nagyszerű vezetési élményt is biztosít.

A szerkesztőség összesen nyolc 235/55 R 19 méretű nyári gumiabroncsot tesztelt, köztük két, kifejezetten elektromos autókra fejlesztett modellt; a tesztjármű egy Kia EV6 volt. A szaklap szerint ugyanakkor kijelenthető, hogy nincs szükség kifejezetten elektromos autókra szánt gumiabroncsokra. Hiszen a hagyományos (nem kizárólag e-autókra fejlesztett) gumiabroncsok a biztonsági előírások kimagasló teljesítése mellett is képesek kiemelkedő teljesítményre az energiahatékonyság terén, függetlenül attól, hogy épp elektromos hajtásláncú vagy belső égésű motorral szerelt járművön használjuk.

Az Auto Bild összefoglalójában kifejti: a PremiumContact 7 abroncs példaértékű futásteljesítményt és fenntarthatóságot, a legrövidebb féktávot vizes és száraz úton, precíz irányíthatóságot száraz úton, kellemesen csendes komfortérzetet, alacsony gumiabroncskopást és energiafogyasztást kínál. A teszt eredményei igazolják a Continental termékstratégiáját, miszerint nem fejlesztenek kifejezetten elektromos járművek számára autógumikat. Minden Continental gumiabroncs megfelel az elektromos járművek követelményeinek, ugyanakkor képes fenntarthatóan csökkenteni a belsőégésű motorral hajtott járművek károsanyag-kibocsátását.

A Continental AG-ról
A Continental úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy- és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental együttes forgalma 2023-ban elérte a 41,4 milliárd eurót, jelenleg a cégcsoport több mint 200 000 alkalmazottat foglalkoztat 56 országban.

A Gumiabroncs-divízió megoldásai biztonságosabbá, intelligensebbé és fenntarthatóbbá teszik a mobilitást. Prémium portfóliója személygépkocsi, teherautó, busz, kétkerekű és speciális abroncsokat, valamint intelligens megoldásokat és szolgáltatásokat kínál flották és gumiabroncs-kereskedők számára. A Continental több mint 150 éve nyújt csúcsteljesítményt a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártójaként. 2023-ban a Gumiabroncs-divízió 14 milliárd eurós forgalmat ért. A Continental gumiabroncs-részlege 56 000 embert foglalkoztat világszerte, valamint 20 gyártó és 16 fejlesztő telephellyel rendelkezik.


A Continental Magyarországon
A Continental technológiai vállalat a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó mesterséges intelligencia fejlesztési központtal, egy alkalmazásfejlesztési központtal, egy járműdinamikai fejlesztőközponttal és tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs-kereskedelmi központtal van jelen Magyarországon. Hazánkban a vállalat mintegy 8000 munkatársat foglalkoztat.

A Continental nagymértékben hozzájárul a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futóműkomponensek és infotainment megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, műszaki elasztomer termékek, vezetéstámogató és automatizált járművezetéshez kapcsolódó technológiák fejlesztésével, ipari szállítási megoldások gyártásával és gumiabroncsok értékesítésével.

Magyarországon a Continental csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van, úgymint az autóipari szektor, a gumiabroncs-értékesítés, valamint az ipari megoldásokat szállító ContiTech. Hazai vállalataink tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Debrecenben, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben.