Teher kerékkiegyensúlyozó

A Szerviz-Trade kínálatában a „Gumiszerviz” mindig előkelő helyet foglalt el. A valódi teljeskörűségre és minőségi kínálatra törekednek, melyet rendkívül gazdag tartalmú katalógusuk is tanúsít. A stand egyik kiemelkedő technikai újdonsága volt az adaptálható teher kerékkiegyensúlyozó berendezés. Az adaptáció azt jelenti, hogy a hordozható berendezést szükség esetén, rendkívül gyorsan például teherabroncs-szerelő gépre lehet felszerelni. Képeink is ezt mutatják. A felszerelés valóban csak perceket vesz igénybe. A PAGURO nevet viselő készülék a CEMB fejlesztése, gyártmánya. Az 1946-ban alapított olasz CEMB cég a kiegyensúlyozás technológiájának élvonalbeli szakértője, számos centrírozási módszer kifejlesztője, gyártmánypalettája a legkisebb villanymotor forgórész kiegyensúlyozótól az erőművi turbinatengelyekig terjed.

A CEMB PAGURO kiegyensúlyozó felfogató-mérő egységet a gumiszerelő pofái fogják meg. Így a könnyű kerékfelszerelés és megemelés ezzel már adódik is ➊, ➋. A kerékfelszerelés az alábbi felfogatókkal, központosítással lehetséges ➌:

SR 215/2 – központosító tárcsa a 8 lyukú Æ275/285,75 mm és 10 lyukú Æ225/285,75/335 mm osztókörű kerekekhez,

CONE IV-V, 4-5 + GG DISC központosító kúp és felfogató tárcsa a 202/221/281 mm Æ központi furattal rendelkező kerekekhez.

A hordozható jelfeldolgozó, kijelző egység fóliatasztatúráján visszük be a kiinduló adatokat, választjuk ki a felnitípust (alu.-felni is!) és a mérési eredmény felbontását. Itt jelenik meg a mérési eredmény: a szükséges ellensúly értéke. A hordozható kijelző beépített akkumulátorról vagy hálózatról, illetve 24/12 V tápegységről egyaránt működik ➍.

A méréshez szükséges kerékforgatás kézzel történik ➎! A készülék jelzi, ha a forgatással elértük a szükséges fordulatszámot. Utána csak másodpercek telnek el a kiegyensúlyozatlanság kijelzéséig. A készülék jelzi, meddig kell a kereket a súly felhelyezéséhez beforgatni, mint minden kiegyensúlyozó készüléknél.

A mérőfej, a kijelző műszer és a tartozékok hordozására és tárolására kiskocsi – Mobil KIT – is rendelhető ➏.

A CEMB PAGURO különösen ajánlott mobil teher, illetve autóbusz gumiszervizeknek, de természetesen – helytakarékosságát kiemelve – bármely teher gumiszervizben használható.