A Delphi végleges megállapodást kötött a MAHLE GmbH-val

 GILLINGHAM, Anglia - 2015. február 19 - A Delphi Automotive PLC (NYSE: DLPH) a mai napon bejelentette, hogy végleges megállapodásra jutott a 100%-os tulajdonát képező termál üzletágának eladásáról a MAHLE GmbH-val, mely tranzakció értéke körülbelül 727 millió USD, mely összeget a végső pontosítások határozzák meg, ami már a bennefoglalt EV/LTM EBITDA hozzávetőleges 9,5 értékével értendő. Az ügylet várható lezárása 2015. 3-dik negyedéve, mely bizonyos hatósági engedélyek beszerzésének még függvénye. Az eladásból származó bevétel növekedést elősegítő kezdeményezésekre lesz fordítva, felvásárlásokat és részvény-visszavásárlást is beleértve.

A Delphi és a MAHLE egy külön szándéknyilatkozatot is aláírtak, hogy a Delphi eladja Shanghai Delphi Automotive Air-Conditioning Systems Co. Ltd. részesedését. Az ebből az ügyletből származó bevételek további 727 millió USD-t jelentenek majd a teljes tulajdonban lévő üzletág eladásán felül.

Ez a megállapodás nagyszerű eredmény mind a Delphi, mind pedig a Thermal divízió szempontjából" mondta Rodney ONeal, a Delphi elnök-vezérigazgatója. Ez az ügylet a Delphi-t egy magasabb növekedési potenciállal bíró termék-portfólió irányába fordítja, melyek a biztonság, a környezetbarátság és összekapcsoltság piaci trendjeit követik. A termál üzletág MAHLE általi megvásárlása - aki a termál rendszerek egyik vezető globális szállítója - biztosítéka vevőink folyamatos, piacvezető szolgáltatásokkal való ellátásának és egyben stabilitást jelent munkavállalóinknak is."

A Delphi Thermal divíziója 2014-ben 1.6 milliárt USD forgalmat produkált, körülbelül 6700 munkavállalóval és 13 telephellyel világszerte. A Thermal divízió működési eredményeinek közzététele 2015. első negyedévében megszűnik.

"A Delphi Thermal divíziójának megvásárlása megerősíti jó pozíciónkat a termál rendszerek piacán" nyilatkozta Prof. Heinz K. Junker, a MAHLE igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatója. "A tranzakció kiterjeszti gyártási jelenlétünket Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában, valamint tovább szélesíti termék-skálánkat és rendszer-szaktudásunkat, különösen a klíma-kompresszorok területén. Ez a lépés a MAHLE stratégiai fejlesztésének folytatását jelenti."

ONeal hozzátette még: "A MAHLE részeként a Delphi Thermal egy vezető rendszer-beszállító részévé válik a termál iparágban, jobban pozícionált, hogy kiszolgálja vevőit globális jelenlétével és az iparág-vezető technológiai portfóliójával. Ez az üzletág stratégiailag illeszkedik a MAHLE-ba, ami vevőink és munkavállalóink javát szolgálja majd."