A Brembo megvásárolta az Öhlins céget

Ez az üzlet a Brembo történetének legnagyobb felvásárlása, és tovább erősíti a Csoport márkaportfólióját. Az Öhlins erős versenyörökséggel rendelkezik, és jelen van a nagy bajnokságokban, mint a MotoGP, a Formula–1, a Superbike, a NASCAR és mások neves szállítója.

A Brembo 2024. október 11-én megállapodást írt alá az Apollo Global Management, Inc. leányvállalatai által kezelt alapok portfólióvállalatával, a Tennecóval az Öhlins Racing, a prémium termékek vezető gyártója 100%-os részesedésének megvásárlásáról. Nagy teljesítményű felfüggesztési technológia motorkerékpárokhoz és autókhoz az eredeti felszerelés, a motorsport és az utángyártott szegmensekben.

Ez az akvizíció a Brembo nemrégiben hozott döntését követi, miszerint eladja részesedését az olasz gumiabroncsgyártó Pirelliben. 2020 óta a Brembo körülbelül 6%-os részesedéssel rendelkezett a Pirelliben, amelyet becslések szerint 283 millió euróért adtak el. Az eladásból származó tőke kulcsfontosságú volt a legutóbbi felvásárlás során, jelezve a források stratégiai átcsoportosítását a vállalat autó- és motorsportágban betöltött pozíciójának megerősítése érdekében.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.