Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. július | Olvasson bele!

Bosch eXchange féknyergek értéktudatos javításokhozA kiemelkedő ár-teljesítmény arányú Bosch eXchange féknyergeket azonos minőségi előírások szerint gyártják és tesztelik, mint az eredeti alkatrészeket.

INTERJÚ A BOSCH SZAKÉRTŐIVEL A FÉKNYERGEKRŐL

A féknyereg élettartama gyakran azonos a jármű élettartamával. Azonban, mivel kopó alkatrészekről van szó, minden alkalommal ellenőrizni kell a fékrendszer szervizelése, javítása vagy átalakítása alkalmával – különösen abban az esetben, ha a jármű úszó féknyergekkel van felszerelve.

K: Mikor érkezik el a féknyereg cseréjének az ideje?

V: A tapasztalatok szerint a megfelelően karbantartott féknyergek élettartama kb. 150 000 km. Ez csak akkor érvényes, ha a szerelő minden fékbetétcserénél ellenőrzi a fékbetét megfelelő csúszását. Szükség esetén féknyereg-javító készlet használható. A készlet vezetőcsapokból, csavarokból, védőkupakokból és egy speciális féknyeregzsírból áll. Ha féknyerget kell cserélni, akkor célszerű az első és a hátsó tengelyen párban cserélni őket, a féktárcsák és a fékbetétek egyenetlen kopásának megelőzése érdekében.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés