A Brembo első hatvan éve

A Brembo céget 60 évvel ezelőtt alapították, ezt illik megünnepelni! Szakmai körökben, az autó- és motorkerékpársportban elérte a legendás hírnevet, fejlődése töretlen. A Brembo úgy fékez egyre jobban, hogy közben gyorsuló ütemben nőnek vállalati eredményei. A céget 1961. január 11-én alapította Italo Breda és Emilio Bombassei, aki a Brembo csoport mai elnökének édesapja. A cég központja az olaszországi Bergamo mellett, Stezzanóban van. A Brembo névadója a Lombardián, Bergamo mellett elhaladó Brembo folyó.

2021-ben ünnepli a Brembo történetének első 60 évét. Mint magukról mondják, a vállalkozói kaland átitatva a technológiai innovációval. A termékfejlesztés folyamatos kutatása, melyben főszerepet a motorsport tölt be és a fenntarthatóság iránti állandó elkötelezettség vezette a céget. A több mint 50 év alatt a Brembo növekedési pályáját nagy technológiai, sport- és kereskedelmi sikerek jellemezték, amelyek a vállalatot Olaszországban és világszerte szakmaterületük vezető cégévé tették – a márka neve egyet jelent az egész világon „A” fékekkel.

A Brembo a hazai pótalkatrészpiacon is jól ismert, az élvonalbeli márkák közé tartozik. Sokszor, sokat írtunk már a Brembóról, hiszen mindig adott okot új, innovatív termékeivel erre, említsük a talán a legkiemelkedőbbet, a szériaautókba is bekerült karbon féktárcsákat. A „honnan, hová” kérdésre válaszolva, nézzünk át egy rövid cégtörténeti áttekintést.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.