A HELLA teljes mértékben átveszi a Hella Pagid vállalatot

– A HELLA és a TMD Friction megállapodott, hogy a HELLA megvásárolja a Hella Pagid vegyesvállalatban lévő 50 százalékos TMD Friction részesedést. 

– A HELLA 2024. október 1-jétől megkezdi a féktermékek forgalmazását HELLA márkanév alatt.

– A TMD Friction továbbra is szállítja a fékbetéteket a HELLA-nak. 

A TMD Friction és a HELLA megállapodott, hogy a Hella Pagid fékipari vegyesvállalatban lévő 50 százalékos részesedést a HELLA-ra ruházzák át. A két cég szándéknyilatkozatot írt alá. A HELLA így a Hella Pagid vállalat egyedüli részvényese lesz. A felek megállapodtak abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra a vételár részleteit.

A 2013-ban alapított Hella Pagid vállalat – a HELLA autóipari beszállító és a féksúrlódó elemeket (fékbetéteket) gyártó TMD Friction vegyesvállalata – fékalkatrészeket és tartozékokat értékesít a globális autóipari utángyártópiacon.„Az elmúlt tíz év során a Hella Pagid a fékrendszerek vezető teljes körű szolgáltatást nyújtó szolgáltatójává fejlődött” – mondja Stefan van Dalen, aki a HELLA életciklus-megoldásokért felelős ügyvezető igazgatójaként többek között az alkatrészüzletágért is felelős. „A fékek már régóta kulcstermékekké váltak a független utángyártott alkatrész üzletágunkban

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.