Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

Szélesvásznú szélvédőképernyőA hagyományos képernyőkkel ellentétben a head-up kijelzők közvetlenül a vezető látóterébe tükrözik a tartalmat. A Las Vegas-i CES-en a Continental most ennek a technológiának a továbbfejlesztését mutatja be, amely a pilótafülke tervezésében is új lehetőségeket nyit meg.

A jármű- és útvonalinformációkat a vezető látóterében megjelenítő rendszerek már régóta léteznek a felső kategóriás járművekben. A Scenic View Head-up Display (HUD) segítségével a Continental a hagyományos head-up kijelző továbbfejlesztését mutatja be a Las Vegas-i CES elektronikai vásáron (2023. január 5–8.). A világon először a CES Innovációs Díjjal jutalmazzák a „Vehicle Tech & Advanced Mobility” kategóriában.

A korábbi technológiától eltérően a Scenic View HUD nem az átlátszó szélvédőre vetíti a kijelzőt, hanem a vezető számára fontos információkat kivételesen magas fényintenzitással tükrözi a szélvédő alsó szélén található, speciális bevonattal ellátott, feketével nyomtatott területre. A beszállító azt ígéri, hogy így borotvaéles képet kapunk a szélvédő teljes szélességében.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés