Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

Villany-teherautók vészhelyzeti mentése (Renault)A villany-teherautók elektromos kisülési és tűzveszélye. A trakciós HV feszültségrendszer nem megfelelő kezelése (>600 V) áramütést és íveket okozhat, amelyek súlyos égési sérüléseket vagy halált okozhatnak. A műveletet csak megfelelően képzett személy végezheti.

Mindig feltételezze, hogy a vontatási akkumulátor és a kapcsolódó vontatási feszültség elemei feszültség alatt vannak, és teljesen fel vannak töltve.

A szabadon hagyott elektromos alkatrészek, vezetékek és vontatási akkumulátorok potenciálisan veszélyes helyzetet jelentenek.

A jármű vagy a vontatási akkumulátor fizikai károsodása mérgező és gyúlékony gázok azonnali vagy késleltetett felszabadulását eredményezheti.

A trakciós akkumulátorban bekövetkező rendellenes, kiterjedő hőfejlődés (termikus runaway) azt jelenti, hogy a vontatóakkumulátor súlyos meghibásodása megállíthatatlan láncreakciót indított el, amely nagy valószínűséggel tüzet okoz az akkumulátorpakkban.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés