A BorgWarner inverter kínai gyártóknak

A BorgWarner jelentős előrelépést tesz a kínai mobilitási piacon, kettős inverterek szállítására vonatkozó szerződések kötését jelentette be kínai gyártókkal. A kettős inverterek mind a hibrid elektromos járműveken, mind a plug-in hibridek különböző változataiban megtalálhatók lesznek.

Mindez nem meglepetés. „Kína továbbra is vezető szerepet tölt be a villamosítási törekvésekben, és örömmel bővítjük jelenlétünket a régióban azzal, hogy két vezető kínai autógyártót látunk el nagy teljesítményű kettős invertereinkkel” - mondta Tom Tan, a BorgWarner Inc. alelnöke.

A GWM kettős inverter gyártása jelenleg is folyamatban van, DC/DC átalakító opcióval és anélkül, amelyet több 2021 -es modellnél is alkalmaznak. A GWM-mel folytatott projekt mérföldkőnek számít mindkét vállalat számára, mely nem csak kettős invertereket, hanem új hajtásláncot - a DHT (Dedicated Hybrid Transmission) - is magában foglal.  A különböző teljesítményű elektronikai technológiákat egyetlen kompakt csomagba ötvözve a BorgWarner kettős inverteres kínálata páratlan funkcionalitást nyújt. Egyetlen egység vezérelhet és hajthat két villanymotort, miközben költség- és súlycsökkentést eredményez, valamint rugalmas elhelyezési megoldásokat és könnyebb beépítést tesz lehetővé. Ezenkívül a BorgWarner kettős invertere meghajtást, energiatermelést és újrafelhasználást biztosít a hibrid hajtásláncokban.

A BorgWarner mindent átfogó fejlesztései teljes körű teljesítményelektronikát, invertereket, DC/DC konvertereket, akkumulátortöltőket és egyebeket tartalmaznak. A már említett dedikált hibrid hajtáslánc egy dedikált hibrid motorból (DHE) és dedikált hibrid sebességváltóból (DHT) áll. A DHE esetében a BorgWarner átfogó termékkínálatot kínál, beleértve a változtatható szelepvezérlést, amely lehetővé teszi a kibővített és optimalizált munkaciklusokat a hibrid járművek motorjai tekintetében, az 500 bar üzemi nyomású tüzelőanyag-befecskendező rendszert, valamint a kipufogógáz-visszavezető modulokat az optimális égéstér hőmérséklet biztosítása érdekében. A vállalat számos érzékelőt, emissziókezelő rendszert, fejlett hőkezelő rendszert és turbófeltöltőt is kínál, amelyek elengedhetetlenek a belsőégésű motorok hatékonyságának javításához.