A Magna cég az autó kameráival 3D-s környezeti képet alkot

A 3D környezeti képalkotás rendszerét (3D-Surround-View-System) számos autógyártó fogja 2022-től beépíteni. Ez lehetővé teszi a vezető számára, hogy kamerák segítségével három dimenzióban lássa a jármű körüli környezetet. Az autó környezetét mutató képalkotásban az ún. madártávlati kép már évek óta ismert, de a 3D környezet láttatás újdonság.

Az amerikai Magna beszállító új 3D-s környezeti nézet-rendszere többek között a parkolás során is támogatja a sofőrt. A következő generációs kamerákkal és képfeldolgozó elektronikus vezérlőegységekkel működik. A többkamerás rendszer nagy felbontású, 360 fokos képet nyújt a jármű körül. A négy kameraképet egy tartományvezérlő (Domain Controller DC) dolgozza fel egy 3D térhatású kép kialakításához. A tartományvezérlő (DC) olyan szerver, ami a Windows tartományon belül autentikációs és autorizációs szolgáltatásokat nyújt. Ez a nézet lehetővé teszi a környezet reprodukcióját a járműhöz képest.

Ugyanakkor a rendszer adatokat szolgáltat más járműrendszerek, például az automatikus vészfékezés teljesítményének javításához is. "Nagy teljesítményű és költséghatékony térhatású platformunkkal támogatjuk ügyfeleinket abban, hogy a gépkocsivezetőnek nagyobb biztonságot és kényelmet kínáljanak" - mondta Uwe Geissinger, a Magna Electronics elnöke. A Magna 3D-s térhatású rendszere a 2022-es évtől kezdve egyre több globális autógyártó járműveiben lesz megtalálható.