Az új koordináta: 2021!

Már itt van 2020 év vége, és bár ez a visszatekintések ideje, de nem árt, ha okosan a következő évre is már fókuszálunk. A teljesség igénye nélkül megpróbáltuk csokorba szedni azokat a technikai kihívásokat, melyek már ismertek a szakma előtt.

KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG MINDENEKFELETT

A javaslatok értelmében minden új, az EU-ban értékesített autónak 11 új biztonsági előírásnak kell megfelelnie, kötelezővé téve az olyan technológiákat, mint az AEB és az ISA, valamint beépített alkoholszondákat, sávtartó segédeszközöket és az álmosság észlelését támogató berendezéseket (roadsafetygb.org.uk). Új javaslatok alapján tehát 2021-ig minden új járművet fel kell szerelni önálló vészfékezéssel (AEB) és intelligens sebességtámogató rendszerrel (ISA). Ehhez kapcsolódó hír, hogy a harmadik mobilitási csomagot, amely új célokat is tartalmaz a közúti halálesetek és először a súlyos sérülések felére csökkentésére a 2030-ig tartó évtizedben, 28 tagállam és az Európai Parlament jóváhagyta.

MILYEN AUTÓK JELENNEK MEG 2021-BEN?

Az alábbi információk eredetileg 2020. április 9-én jelentek meg a www. jdpower.com weblapon, ahol a legújabb frissítés 2020. november 25-ei. Milyen autók jelennek meg 2021-ben? Ez jó kérdés! A vadonatúj modellekre, az újratervezett járművekre és a jelentős frissítésekre összpontosítva, itt egy jó összegző útmutató található az új autós modellekhez 2021-re. De mi is az új autómodell?

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.