Hella Tech World

Honda Civic VII – pollenszűrőcsere és párologtatófertőtlenítés

A 2001–2005 között gyártott Honda Civic-ek esetében a következő lépéseken keresztül lehet kicserélni a pollenszűrőt és fertőtleníteni a párologtatót:

Szerelje ki a kesztyűtartót ➊!

Távolítsa el a ventilátorház fedelét ➋!

Húzza ki a pollenszűrőt ➌!

Helyezze be a szórócsövet a fertőtlenítéshez ➍!


Opel Insignia 2.0 CDTI – csökkent motorteljesítmény, hibalámpa világít

A 2008 után gyártott, 2.0 CDTI motorral szerelt Opel Insigniánál megeshet, hogy megreped a töltőlevegő csöve, amitől a jármű elveszti erejét és hibaüzenetet is ad a járművezetőnek, miszerint „hajtson a következő szervizbe”. A hibatárolóban a P0299 (a töltőnyomás túl kicsi) és/vagy a P2282 (nem megfelelő töltőnyomás) kódokat találjuk. A probléma eliminálása a következő lépésekben történik:

Hibakódolvasás

A töltőlevegő útjának szemrevételezése

A hibás (repedt, szakadt) elem cseréje

Hibakódok törlése

Próbaút a motorteljesítmény ellenőrzésére.


BMW 1, 5, 7-es széria – az akkumulátor teljesen lemerül

A 2009/05 és 2009/11 között gyártott, 4 vagy 6 hengerű dízelmotorral szerelt BMW-k esetében gyakori jelenség az akkumulátor teljes lemerülése hosszabb állásidő után. A problémát valószínűleg a tüzelőanyag-szűrő fűtőelemének meghibásodása okozza. Egy érintkezési probléma miatt a fűtőelem folyamatosan működik, lemerítve az akkumulátort. Legrosszabb esetben a túlhevített szűrő felhevíti a környezetét is, és a motor lángra is lobbanhat. Ezen modelleknél ajánlott a tüzelőanyag-szűrő fűtésének cseréje.


Ford Mondeo és Transit indítómotor pajzstömítés

A Ford Mondeo III és Transit járművekbe szerelt indítómotorok első pajzsán egy szivacstömítést helyeznek el, ami tömítés lezárja a rést az egyenes perem és a domború sebességváltóház között, és megakadályozza, hogy szennyeződés és por kerüljön a kuplungszerkezetbe. A Hella 8EA 737 919-001 cikkszámú indítómotor mellé egy öntapadós szivacstömítést mellékel a gyártó, melyet beszerelés előtt fel kell ragasztani az indítómotor első pajzsára.