„A tökéletes motor” – A MAHLE egyesíti az SCT és MCT elektromotorok előnyeit

A MAHLE új technológiai készletet fejlesztett ki az elektromos motorokhoz, amely egyesíti az SCT és MCT elektromotorok előnyeit. A „tökéletes motor” ötvözi a tartósan nagy csúcsteljesítményt, az érintkezésmentes és így kopásmentes erőátvitelt, a ritkaföldfémek hiányát és a maximális hatékonyságot. 

Az érintkezésmentesen és ritkaföldfémek nélkül működő MCT (Magnet-free Contactless Transmitter) és az SCT (Superior Continuous Torque) elektromotor a stuttgarti autóipari beszállító legújabb innovációi közé tartozik az elektromos hajtások terén. A ritkaföldfémek feladása az MCT technológiában nemcsak környezetbarátabbá teszi a gyártást, hanem a költségek és a nyersanyagbiztonság terén is előnyökkel jár. 

Az SCT villanymotorral a MAHLE jelenleg a legtartósabb villanymotorral rendelkezik a kínálatában. A trakciós villanymotor nagy teljesítménnyel korlátlan ideig tud működni. Ezt a technológiai ugrást egy új hűtési koncepció tette lehetővé. Az innovatív integrált olajhűtés nemcsak robusztussá teszi az e-motort, hanem lehetővé teszi a keletkező hulladékhő felhasználását a jármű teljes rendszerében. 

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.