Gazdaságosan tölteni tudni kell!

A Kempower Oy finn vállalat a Kemppi Group Oy vállalatcsoport két vállalatának egyike. Akit a név emlékeztet a Kemppi hegesztőberendezésekre, nem téved. A Kemppi 74 éves múltra visszatekintő finn vállalat, mely hosszú időn át elsősorban a hegesztőiparban, mint hegesztőberendezés-gyártó tett szert jó hírnévre innovatív megoldásaival és minőségi termékeivel. A 2017-ben alapított Kempower cég az elektromos autók gyorstöltő berendezéseit fejleszti és gyártja. Ehhez biztos alapot a hegesztőberendezés-gyártásban szerzett tapasztalataik adtak, mint megemlítik, a két termékcsoport alapjaiban teljesen azonos, mindkettő lényege az inverter.

Két gyáruk a finnországi Lahtiban (itt van a cégek központja is), és leányvállalatai Németországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Norvégiában vannak. A vállalatcsoportnak több mint 1150 alkalmazottja van, 23 országban vannak jelen. A Kempower 13 országban nyitott kereskedelmi képviseletet, köztük az USA-ban is. Alkalmazottainak száma meghaladja a 600 főt, bevétele 2023-ban meghaladta a 200 millió eurót.

A villanyautó-üzemeltetők általános, akár mindennapos problémája a HV akkumulátor töltése. A saját autó töltését a tulajdonosok kiismerik, tudják, hogy autóoldalról és töltőoldalról melyek a lehetőségek és korlátok. Az otthoni töltők tudásával, így a töltési idővel vagy az éjszakai töltéssel számolnak. Ha a töltés névleges villamos jellemzői rendben vannak, tehát elektromos oldalról minden feltétel adott, és a „tankolást” beillesztettük a napi időtervbe, akkor az új mobilitás világának rendje szerint telik a napunk.

Ha azonban baj van a töltéssel betápoldalról, a napi útiterv borul. Az sem kis gond, de valahogy megoldjuk ezt a helyzetet, például beülünk a benzinesbe…

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.