Baby Tesla

Az elektromos járműcsoportok örömmel fogadták az új belépő szintű Tesla ferdehátú piacra kerülésének hírét.

 

 

A LeaseElectricCar.co.uk szakértői szerint a Tesla eddigi legkisebb és legkedvezőbb árú autója autósok ezreit tudta meggyőzni arról, hogy csatlakozzanak az elektromos járművek forradalmához.

A „baby Tesla” névre keresztelt ferdehátú a Volkswagen ID3-as, valamint a koreai és kínai gyártók olcsóbb elektromos autóinak riválisa lesz.

Nagy-Britanniában várhatóan 20 000 font körüli áron kerül forgalomba, ezzel messze a legolcsóbb Tesla.

Az előrejelzések szerint egy töltéssel körülbelül 250 mérföld hatótávolságot kínál, ami jól megfelel a hasonló méretű riválisok adatainak. Az új jármű új platformra épül, amelyre a Tesla utalt már, hogy ezzel az elektromos járművek gyártási költségei felére csökkennek.

Tim Alcock, a LeaseElectricCar.co.uk munkatársa elmondta, hogy a Tesla minden új járművet bemutatva felkelti mind a már elektromos áramra áttért sofőrök, mind a belső égésű motorokhoz hűséges autósok figyelmét. Azt mondta: "Ez az új baba Tesla valóban felrázza a piacot. Az új, kompakt, belépő szintű Tesla piacra dobása nagyszerű hír az elektromos autókat vásárlók számára.

„Sok sofőr számára a Tesla az a márka, amelyre vágynak, de a belépési költségek eddig magasak voltak. „Arra számítunk, hogy ez az új elektromos autó vonzó választás lesz azoknak az autósoknak, akik szeretnek Teslát vezetni, de akiket eddig elriaszt a költségektől.