Renault Trucks D Z.E. Electric

Az elektromos haszongépjárművekkel még csak ismerkedik a szakma. Itt minden más, mint a gázolajosoknál: a kereskedelemtől a finanszírozáson át a felhasználásig, a technikától az energiavételezésig, a diagnosztikán át a karbantartásig, a biztonságtechnikán át a javításig, a fuvarfeladati optimalizálástól a vezetéstechnikáig. Ez az automobil, a jövő mobil eszköze gyökeresen új ismereteket, más szakmai hozzáállást kíván. A Renault Trucks hozzájárulásával és konzultációjával, konkrét példán keresztül kívánunk ebbe a világba bevezetést adni.

Egy gépjármű megismerése a fenntartószakma embereinek a gépjármű-szerkezettannal kezdődik, és ennek is az első fejezete a szerkezetanatómia. Bemutatja a főegységeket, szerkezeteket, megjelöli a helyüket, megadja a nevüket, kapcsolatukat más egységekkel. A térkép szerepét is betölti, mert kell tudni, a gyártó hová dugta el (mert nagyon el tudja rejteni) az egységeket. Ehhez jönnek még a műszaki adatok.

A gépjármű-szerkezettan második fejezetében a szerkezetek belvilága, működése kerül terítékre, a harmadik a működés leírása, a szerkezetüzemtan. Mindehhez jön majd a szerviz és a diagnosztika.

Nagyfeszültségű akkumulátoros gépjárműveknél mindent megelőz a munkavédelem ismerete! ➊ (Figyelem: a legveszélyesebb a nagyfeszültségű egyenáram!)

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.