BMWi3 Concept

A BMW i3-ast illetően még mindig információ szűkében vagyunk. Az i-széria régóta várt tisztán elektromos hajtású kisautójának széria előtti változatát a 2011. évi Frankfurti Autószalonon már bemutatták, legutóbb tavaly december került nyilvánosságra néhány fotó, megjelent egy honlap is, de a műszaki részletekről szinte semmit sem árultak el. A BMW azt elmondja, hogy a városi, elővárosi „pendliző” felhasználási célra szánt tisztán villanyautóknak (Megacity Vehicle) nagy jövőt szán. Az akkumulátorcsomag a BMW saját fejlesztése.

A sorozatgyártás előtti premier az idei Frankfurti Autószalonon lesz. A gyártás a BMW lipcsei gyárában talán októberben kezdődik. A karbonszálas karosszéria alapanyaga Japánból érkezik az USA-ba, ahol a karosszérialemezek készülnek. Innen a németországi Landshutba szállítják, ahol a karosszériaelemek elnyerik végső formájukat, majd innen utazik a végszereldébe, Lipcsébe. 
A Bécsi Motorszimpóziumon a BMW kiállította a ma bemutatható i3 karosszériaváltozatot és valószínű, hogy a végleges technikát. A Bécsben közzétett adatok részben eltérnek a korábban kiszivárogtatott értékektől. Így nézzük a premier előtti képeket, műszaki információkat!