A NABI újabb megrendelést kapott az Egyesült Államokból

49 darab új, 40LFW típusú autóbusz gyártását és leszállítását rendelte meg a NABI-tól az amerikai Broward County közlekedési vállalata. Az elégedett vevő legutóbb tavaly augusztusban bővítette flottáját 50 darab új NABI autóbusszal.

A Magyarországon gyártott járművekkel együtt összesen közel ezer NABI jármű szolgálja majd a floridai térség utasait. A NABI budapesti gyáregysége az év végéig teljesíti az újabb megbízást, mintegy 100 főnek biztosítva megélhetést a válságban lévő magyar autóbusziparban.

A NABI budapesti gyáregységében készülő új autóbuszok dízel, illetve környezetbarát dízel-hibrid hajtáslánccal lesznek felszerelve, és a gyártó olyan modern kényelmi megoldásokkal is ellátja a járműveket, mint például az elektromos hűtésrendszer, a vezeték nélküli internet-hozzáférés vagy a hordozható számítógépek töltésére alkalmas állomások. A nehéz gazdasági körülmények ellenére az idei év sikeresen alakul a NABI számára. A március folyamán bejelentett 150 darabos Los Angeles-i CompoBus megrendelésnek köszönhetően újra bővítette gyártókapacitását a kaposvári üzem, ahol a munkaerő-felvétel egészen júniusig folyamatosan zajlik.

NABI-sajtóközlemény