A Bosch régi-új feszszabályzó veterán gépjárművekhez

Ahhoz, hogy a gépjármű hálózatának feszültségét még erősen ingadozó motorfordulatszám, valamint változó generátorterhelés mellett is állandó szinten tartsák, az ’50-es évek közepétől a Bosch mechanikus egyenáramú feszültségszabályzót alkalmaz. A szabályzót, melyet egészen a ’90-es évekig gyártottak, a különösen hosszú ideig gyártott járműveknél, mint traktoroknál vagy éppenséggel a nagy sorozatban gyártott autóknál, mint a VW Bogárnál vagy a Volvo Amazonnál alkalmazták. Ma az oldtimer-rajongók körében nagy a kereslet a feszültségszabályzó iránt.

Ezért a Bosch Automotive Tradition a klasszikus 12 V-os szabályzót újra kifejlesztette – kívül a hagyományos megjelenés, belül a legmodernebb technika. Egy prototípust a Bosch már a tavalyi esseni veterán kiállításon és -vásáron, a Techno Classicán be is mutatott. Most a szabályzó javított változata a kereskedőknél is elérhető. Ez a változat már termikusan optimalizált, így működés közben kisebb a hőfejlődés, mely nagyobb megbízhatósághoz vezet. Az új szabályzó emellett univerzálisan alkalmazható: 5 cikkszámmal 60 különböző hagyományos egyenáramú szabályzó helyettesíthető, mely majdnem az összes oldtimerhez és vontatóhoz megfelel.

A háza az új kialakítású szabályzónak megegyezik a klasszikus kialakításokkal, és így optikailag megfelel a veteránrajongók elvárásainak. A kopásmentes elektronika a belsejében biztosítja a precíz feszültségszabályozást és a megbízható áramkorlátozást. A szabályzó megvédi a generátort, a hálózatot és az akkumulátort a túlterhelés okozta károktól, valamint nagy indítási biztonságot ad még rövid utakon is. A szabályzó por- és vízmentesen zárt, valamint elektromágneses zavarásoktól is védett.

Az Automotive Tradition, a Bosch veterán szektora, szervezi az alkatrész-ellátását a veterán járműveknek. A Bosch Automotive Tradition nagy utángyártási szakértelme és a legmodernebb Bosch villamos know-how szavatolja a működésbiztonságot és a hosszú élettartamú minőséget. További utángyártott termékek a Bosch veterán szektorából youngtimerekhez és oldtimerekhez megtalálható a www.automotive-tradition.de honlapon.